X

Preotul din Cricova a fost „pedepsit” pentru decizia de a trece la Mitropolia Basarabiei

Preotul din Cricova a fost „pedepsit” pentru decizia de a trece la Mitropolia Basarabiei

Preotul Andrei Percic, paroh al bisericii „Sf. Cuv. Alexandru de Svir” din orașul Cricova „a fost oprit de a oficia cele sfinte”, anunță Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove.

Citește și: Chicu îndeamnă opoziția parlamentară să meargă la Curtea Constituțională

„În urma părăsirii samavolnice și lipsite de temei canonic a Eparhiei Chișinăului din cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova, împreună cu nesupunerea față de autoritățile bisericești ierarhic-superioare și încălcarea jurământului depus la hirotonie, prot. mitr. Andrei Percic, paroh al bisericii „Sf. Cuv. Alexandru de Svir” din or. Cricova, mun. Chișinău ați fost oprit de a oficia cele sfinte începând cu data de 22 iulie 2024”, se menționează în nota emisă de Mitropolia Moldovei.

Precizăm că, recent, părintele Andrei de la Cricova a anunțat despre decizia parohiei de a adera la Mitropolia Basarabiei.

„Aderarea noastră de la Patriarhia Rusă, la Patriarhia Română nu este un moft personal, nici un act politic, economic sau social. Ea a fost solicitată de-a lungul ultimilor ani de către creștinii și enoriașii din Cricova, care și-au exprimat dorința fermă de a reveni la biserica mamă, la originile culturale, spirituale și istorice. Este un act de recunoștință față de înaintașii noștri, strămoși, domnitori și, în special, față de Sfinții noștri mult iubiți Părinți”, a anunțat părintele Andrei.

Precizăm că, până la această oră, peste 60 de preoți din Moldova au trecut la Mitropolia Basarabiei. Anterior, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove Vladimir, i-a chemat la pocăință pe toți preoții  care au decis să se alăture Mitropoliei Basarabiei.

Tags: CricovaMitropolia BasarabieiMitropolia Chișinăului și Întregii Moldovepreot pedepsitPreotul Andrei Percicpreotul de la CricovaSf. Cuv. Alexandru de Svir
Știrile zilei