Preotul polonez responsabil de arderea volumelor din seriile “Harry Potter” şi “Twilight” şi-a cerut scuze

Publicat:

Preotul polonez responsabil de arderea cărţilor din celebrele serii “Harry Potter” şi “Twilight” pe care le-a catalogat drept sacrilegii, şi-a prezentat scuze, miercuri, pentru acest “act nefericit” care a provocat un val de critici în Polonia, potrivit AFP, scrie News.ro .

“Arderea cărţilor şi a altor obiecte a fost un act nefericit”, a declarat părintele Rafal Jarosiewicz pe pagina de Facebook a Fundaţiei “SMS Z Nieba” care a organizat această ceremonie neobişnuită.


Citește și : Polonia are două luni să răspundă cu privire la regimul disciplinar împotriva judecătorilor

“Cu toate acestea, nu a fost vorba de a râde de niciun grup social, nici de vreo religie şi nu a vizat nici cărţile ca atare, nici cultura. Dacă cineva a înţeles astfel actul meu, aş vrea sincer să-mi cer scuze”, a spus el.

Rafal Jarosiewicz, precum şi doi alţi preoţi, au pus pe foc, duminică, într-o parohie din Gdansk (nord) cărţi, unele din seria “Harry Potter” ale romancierei britanice J.K. Rowling sau cele despre aventurile vampirului Edward Cullen, narate de americana Stephenie Meyer, precum şi alte obiecte – o mască în stil african, o umbrelă “Hello Kitty” şi o figurină hindusă.

Fotografiile acestui autodafeu (distrugere prin foc) au fost publicate de Fundaţie pe Facebook şi au fost retrase miercuri “pentru a nu genera noi emoţii”.

Luni, părintele Jan Kucharski, un exorcist şi preot al parohiei din Gdansk unde a avut loc această ceremonie, a explicat că “nu a fost vorba de arderea unor cărţi oarecare, ci de obiecte asociate cu magia şi cu ocultismul. În afară de aceste cărţi, au fost şi alte obiecte, amulete, talismane aduse de credincioşi”. “Este timpul să facem ordine”, a adăugat el.

Citește și : Antonio Tajani o asigură pe Laura Codruţa Kovesi de sprijinul Parlamentului European

Autodafeul a provocat un val de critici în Polonia, o ţară consedierată în special ataşată de ritul catolic roman, unii comparând această practică cu cea a regimurilor totalitare şi a inchiziţiei.

Episcopatul polonez nu a comentat acest caz.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.