Presa de peste ocean CONTRAZICE versiunea Kremlinului privind masacrul de la Bucea

Publicat:

Cotidianul american The New York Times a publicat luni seară imagini din satelit care aparent contrazic versiunea rusă cu privire la atrocităţile din Bucea, oraş ucrainean unde la sfârşitul săptămânii trecute au fost descoperite zeci de cadavre de civili, unii cu mâinile legate, sau gropi comune, transmite EFE, potrivit agerpres.

Rusia a negat că militarii săi ar fi executat civili înainte de retragerea lor din Bucea, iar ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, a susţinut luni că militarii ruşi au părăsit oraşul şi că, două zile mai târziu, au apărut cadavre pe străzi. “A fost o înscenare”, a susţinut el într-o declaraţie de presă.


Citeşte şi: Cutremur puternic în largul Insulelor Moluce – Black News

Însă cotidianul american a publicat mai multe imagini înregistrate de un satelit al companiei specializate Maxar Technologies, care sunt datate 11 martie – zi în care trupele ruse încă mai ocupau oraşul – şi unde pot fi observate 11 “pachete” aflate la sol “de dimensiunile unui corp omenesc” doar pe o singură arteră, strada Iablonska.

Unitatea de investigaţii vizuale a ziarului american a comparat aceste imagini cu capturile realizate tot prin satelit înainte şi după această dată şi a tras concluzia că aceste cadavre au apărut pe străzi între 9 şi 11 martie.

În plus, poziţionarea lor – şi distanţa la care se aflau faţă de alte obiecte de pe aceeaşi stradă, precum vehicule abandonate sau copaci – pare a coincide cu imaginile înregistrate şi difuzate sâmbăta trecută de un consilier local şi în care se observă cum o maşină circulă pe strada Iablonska şi încearcă să evite să treacă peste cadavrele împrăştiate în dreapta şi în stânga drumului.

Atribuirea responsabilităţii cu privire la cele întâmplate în Bucea a dus la un nou schimb de acuzaţii între părţile aflate în conflict, şi atât Ucraina, cât şi Rusia au solicitat o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pentru a condamna aceste fapte.

Citeşte şi: Accident teribil în Ungaria soldat cu mai mulţi morţi şi răniţi – Black News

În cele din urmă, preşedinţia britanică a Consiliului de Securitate a decis să unească cele două convocări şi să organizeze o singură sesiune, marţi dimineaţa, respingând astfel solicitarea Rusiei care dorea ca reuniunea să se desfăşoare luni seara.

Ambasadoarea britanică la ONU, Barbara Woodward, a subliniat că este în atribuţiile ţării care deţine preşedinţia Consiliului de Securitate al ONU să decidă ce sesiuni au loc în cadrul acestui organism al Naţiunilor Unite, în timp ce colegul ei rus, Vasili Nebenzia, i-a răspuns că niciodată în istoria ONU unui membru al Consiliului nu i-a fost refuzată cererea de convocare a unei sesiuni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk Rusia a revendicat sâmbătă capturarea unui nou sat în apropiere de Pokrovsk, un oraş care serveşte drept...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Zelenski îşi va prezenta ‘planul de victorie’ la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie

Zelenski îşi va prezenta 'planul de victorie' la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie Ucraina îşi va prezenta "planul de victorie" la o reuniune...

Şeful securităţii de la centrala nucleară Zaporojie, ucis într-un atentat cu maşină – capcană. El era considerat colaborator al forţelor ruse

Şeful securităţii de la centrala nucleară Zaporojie, ucis într-un atentat cu maşină - capcană. El era considerat colaborator al forţelor ruse Explozia unei maşini în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.