Presa din Grecia dă startul grevelor sindicale din toată ţara

Publicat:

O grevă afecta marţi media greceşti, în ajunul unui protest mai amplu ce ar urma să cuprindă toată ţara cu revendicări privind salariile şi pensiile, relatează AFP, potrivit agerpres.

Sindicatele, îndeosebi Confederaţia generală a lucrătorilor greci (GSEE, sectorul privat), cer majorări de la guvernul de stânga al premierului Alexis Tsipras, după ce Grecia a ieşit în august dintr-o asanare financiară sub tutela Uniunii Europene şi a Fondului Monetar Internaţional.


Citeşte şi: O maşină a intrat cu viteză pe un trotuar dintr-un oraş chinez. 9 oameni au fost ucişi

Miercuri, greva va perturba porturile şi trenurile, precum şi transportul în comun în principalele oraşe greceşti.

”Trebuie să se pună capăt definitiv acestei politici de austeritate punitivă”, a declarat GSEE într-un comunicat. Confederaţia cere ca salariul minim să treacă de la circa 580 de euro, cât este în prezent, la 751 de euro (852 de dolari).

În pofida ieşirii din stricta supraveghere a creditorilor, Atena este totuşi obligată să respecte o serie de angajamente vizavi de creditorii săi în următorii ani şi, mai ales, să ajungă la un excedent bugetar primar ridicat (în afara serviciului datoriei) de 3,5 % până în 2022.

Citeşte şi: Un funcţionar de rang înalt din Senatul francez este acuzat de spionaj pentru Coreea de Nord

Rata şomajului, în continuare cea mai mare din zona euro, a scăzut sub bara de 20 % pentru prima dată din 2011, dar majoritatea grecilor suportă încă povara austerităţii.

Pe 14 noiembrie, sectorul public a fost deja perturbat din cauza unei greve a funcţionarilor împotriva austerităţii, prima de la încheierea planurilor de ajutor pentru Grecia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.