X

Presa din Rusia prezintă imagini cu doi cetăţeni americani luaţi prizonieri în Ucraina

Presa din Rusia a prezentat vineri imagini cu doi bărbaţi despre care afirmă că sunt cetăţeni americani luaţi prizonieri în Ucraina, unde luptau împotriva forţelor ruse, informează Reuters, potrivit agerpres

Ziarul Izvestia a difuzat o înregistrare video în care susţine că apare Andy Huynh, în vârstă de 27 de ani, din Hartselle, statul Alabama.

Citește și :  De la ‘Watergate’ la ‘Partygate’: 50 de ani de la apariţia unui sufix asociat scandalurilor

Televiziunea RT a transmis o imagine a unui bărbat identificat ca Alexander Drueke, în vârstă de 39 de ani, din oraşul Tuscaloosa din acelaşi stat american.

Într-un alt videoclip, de şase secunde, distribuit pe mesageria Telegram poate fi văzut un individ cu barbă care spune, cu accent american: “Mă numesc Alexander Drueke, sunt împotriva războiului”.

Şi cel prezentat de Izvestia ca Huynh face o declaraţie similară – “Sunt împotriva războiului” – însă în limba rusă, într-o înregistrare video de numai două secunde.

Membri de familie ai celor doi afirmaseră miercuri că aceştia au fost daţi dispăruţi în Ucraina de o săptămână şi că se tem că au fost luaţi prizonieri.

Citește și : Consiliului Europei constată progrese şi lipsuri în protecţia femeilor din România împotriva violenţei

 

Ministerul rus al apărării nu a răspuns imediat solicitării Reuters de a comenta ştirile respective.

Tags: Alexander DruekeAndy Huynhprizonierirusiaucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina