X

Presa din toată lumea vorbește despre italianul cu 8 clase, care opera în București

Principalele agenţii internaţionale de ştiri, precum şi numeroase publicaţii din multe ţări au relatat despre cazul lui Matteo Politi, italianul care a operat în mai multe clinici private, deşi absolvise doar opt clase, transmite mediafax.

“A făcut operații, dar chiar este doctor?” a titrat site-ul cotidianului The New York Times.

Citește și: Theresa May revine la Bruxelles cu variante de compromis pentru Brexit

“Pe pagina sa de Facebook, doctorul Matthew Mode promovează proceduri cosmetice, inclusiv operații, care au fost făcute într-o clinică aflată într-o parte dezvoltată a capitalei României, București. Acesta a fost fotografiat într-un halat albastru, cu un zâmbet mare și o seringă cu Botox”, scriu jurnaliștii de la The New York Times.

Publicația menționează că numele real al acestuia nu este Matthew Mode, ci Matteo Politi.

Agenția Associated Press a relatat de asemenea că autoritățile din România investighează un cetățean italian care a pretins că este chirurg plastician în mai multe clinici din București.

“Potrivit relatărilor, Politi a lucrat ca chirurg plastician în mai multe clinici din capitala București timp de un an. Grupul Monza a informat marți că îl va da în judecată”, scrie agenția.

Jurnaliștii americani au adăugat că Politi a primit, în 2011, o sentință de 18 luni după ce a pretins că este doctor fără a avea o diplomă.

Citește și: Trump se consideră ‘hărțuit’ de anchetele asupra legăturilor sale cu Rusia

“Deși avea doar opt clase, acesta a reușit să lucreze în spitale din Verona, Brescia, Torino și Pordenone, folosind numele unui doctor real, Luigi Vincenzo Politi”.

“Autoritățile din România a reținut un italian care a pretins că este chirurg plastician”, au titrat jurnaliștii de la The Washington Post.

“Poliția de Frontieră l-a reținut miercuri pe Matteo Politi într-un tren din apropierea graniței între România și Ungaria, în urma emiterii unei alerte, iar acesta a fost adus la București. O declarație a informat că acesta este anchetat pentru fraudă”, scrie The Washington Post.

Tags: bucuresticlinica privataLuigi Vincenzo PolitiMatteo PolitiMatthew ModemedicMonzaRomania
Categorii: Diaspora