X

Presa din Turcia i-a identificat pe agenții saudiți implicați în dispariția lui Jamal Khashoggi – FOTO

Ziarul proguvernamental turc Sabah a anunţat miercuri că a identificat o echipă saudită de 15 membri din serviciul de informaţii implicată în dispariţia cunoscutului jurnalist saudit Jamal Khashoggi, informează dpa, conform agerpres.

Khashoggi a fost văzut ultima oară în urmă cu o săptămână intrând în consulatul saudit din Istanbul pentru a obţine documente de care avea nevoie pentru a se căsători. Logodnica sa, care l-a aşteptat afară, a declarat că el nu a mai ieşit de acolo şi, potrivit unor surse turce, Khashoggi, un proeminent critic al politicilor saudite, a fost ucis în interiorul misiunii.

Citește și: Ivanka Trump, viitorul ambasador american la ONU?

O sursă de securitate turcă a declarat anterior pentru Reuters că un grup de 15 cetăţeni saudiţi, inclusiv oficiali, au sosit la Istanbul şi au intrat în consulat pe 2 octombrie, în aceeaşi zi în care Khashoggi a fost acolo, iar mai târziu au părăsit ţara.

Ziarul Sabah a publicat numele şi anii de naştere a 15 saudiţi despre care afirmă că au sosit pe aeroportul Ataturk din Istanbul la 2 octombrie. Cei 15 au părăsit Turcia la ore diferite, potrivit Sabah.


Ziarul nu explică cum a obţinut fotografiile şi datele.

Vezi și: Explozie la o rafinărie din Bosnia! Opt oameni sunt internați în spital – VIDEO

Tags: Arabia sauditaconsulatIstanbulJamal Khashoggijurnalistturcia
Categorii: Sinteze