Presa internaţională despre condamnarea lui Liviu Dragnea

Publicat:

Principalele agenţii internaţionale de ştiri, precum şi numeroase publicaţii din multe ţări au relatat despre condamnarea lui Liviu Dragnea, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților.

“O instanță română l-a condamnat pe cel mai puternic politician, un test pentru sistemul de justiție”, titrează cotidianul The New York Times.


Jurnaliștii americani relatează că verdictul reprezintă o “lovitură dureroasă” pentru Liviu Dragnea, “considerat cel mai puternic politician” din România.

“Atacurile asupra sistemului de justiție sunt puțin probabil să se oprească. În schimb, s-ar putea înrăutăți după decizia de joi a instanței”, avertizează jurnaliștii de la The New York Times.

Și agenția de știri Reuters scrie pe larg despre acest subiect, afirmând că această “nouă condamnare penală pentru Dragnea, care nu poate deveni premier din cauza unei condamnări anterioare pentru fraude electorale, ar putea slăbi controlul său asupra celui mai mare partid din România şi asupra Guvernului aflat la putere de cinci luni”.

“Cel mai puternic politician din România a fost găsit vinovat de abuz și condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, un verdict aclamat cu prudență de protestatarii antiguvernamentali care timp de mai multe luni au denunțat corupția de la nivel înalt din această țară europeană”, relatează agenţia Associated Press.

“România: trei ani și jumătate de închisoare pentru liderul majorității”, titrează cotidianul francez Le Figaro.

“Puternicul lider (al formațiunii) de stânga aflată la putere în România, Liviu Dragnea, a fost condamnat, astăzi (joi), la trei ani și jumătate de închisoare într-un caz privind angajări fictive, o lovitură pentru ambițiile sale de a rămâne stăpânul jocului pe scena politică din această țară”, sunt de părere jurnaliștii francezi.

“Liviu Dragnea, considerat cel mai influent politician din România, a fost condamnat la trei ani de închisoare în legătură cu un scandal privind angajări fictive”, relatează postul german Deutsche Welle.

“Analiștii sunt de părere că decizia instanței cel mai probabil va slăbi abilitatea sa de a influența politicile naționale împreună cu Guvernul condus de premierul Viorica Dăncilă”, au mai scris jurnaliștii germani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum au ajuns o mamă și fiica ei să ‘antreneze’ bacterii pentru a restaura frescele din biserici

Cum au ajuns o mamă și fiica ei să 'antreneze' bacterii pentru a restaura frescele din biserici În timp ce microbiologul spaniol Pilar Bosch căuta...

Prințesa Diana ar fi fost avertizată cu privire la comportamentul lui Mohammad Al-Fayed

Prințesa Diana ar fi fost avertizată cu privire la comportamentul lui Mohammad Al-Fayed Jurnalistul Richard Kay a dezvăluit că a avertizat-o pe Prințesa Diana despre...

O femeie a recunoscut că a condus o rețea de proxenetism pentru politicienii din SUA

O femeie a recunoscut că a condus o rețea de proxenetism pentru politicienii din SUA O femeie de 42 de ani a recunoscut că a...

Singurele organisme de pe Terra în care nu a ajuns microplasticul

Singurele organisme de pe Terra în care nu a ajuns microplasticul Poluarea cu particule de microplastic (particule cu dimensiuni de la 5 milimetri până la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.