Președinta CEC a avut o întrevedere cu ambasadorul britanic

Publicat:

Angelica Caraman, președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC) a avut o întrevedere cu ES Steven Mark Fisher, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova.

Discuțiile s-au axat pe subiectele de actualitate de pe agenda autorității electorale, în contextul organizării și desfășurării alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023.


Citește și : EXPLOZIE puternică la o fabrică din apropierea Moscovei

„Oficialii au realizat un schimb de informații despre eforturile instituției de modificare a cadrului normativ subordonat legii electorale și ajustarea sistemelor informaționale în conformitate cu noile prevederi ale Codului electoral.

În context, președinta CEC a menționat că, în urma unui amplu proces de consultări publice, au fost revizuite peste 40 de regulamente și instrucțiuni, 2/3 dintre acestea fiind deja aprobate”, se arată într-un comunicat de presă, transmite Știri.md.

În cadrul întrevederii, interlocutorii au vorbit și despre activitățile prioritare ale Comisiei în vederea pregătirilor pentru scrutin, în parte fiind vorba despre constituirea organelor electorale inferioare, condițiile de desemnare și înregistrare a candidaților la funcțiile elective, alte aspecte privind desfășurarea campaniei electorale.

Citește și : Congresul Civic și-a anunțat candidatul la Primăria Chişinăului

Perioada electorală pentru alegerile locale generale a început la data de 7 august, iar startul campaniei electorale va fi dat pe 6 octombrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

S-a stabilit compania care va construi noul pod peste Prut

S-a stabilit compania care va construi noul pod peste Prut Câștigătorul contractului pentru construcția primului pod la nivel de autostradă care va fi edificat peste...

Încorporarea în armată este în plică desfășurare

Încorporarea în armată este în plică desfășurare Încorporarea în unitățile militare ale Armatei Naționale este în plină desfășurare. Citește și: Scade tariful la căldură în Chișinău În...

Vladimir Bolea s-a dus la oi în Spania

Vladimir Bolea s-a dus la oi în Spania În Spania, vicepremierul Vladimir Bolea a efectuat o vizită la ferma Torreanaya SRL, specializată în creșterea oilor...

Scade tariful la căldură în Chișinău

Scade tariful la căldură în Chișinău Tariful la căldură în Chișinău ar putea să scadă. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță ședință publică...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.