Preşedinta în funcţie a Taiwanului, Tsai Ing-wen, conduce cu peste jumătate din voturi (media)

Publicat:

Preşedinta în funcţie a Taiwanului, Tsai Ing-wen, a obţinut peste 50% din voturi după numărarea a mai mult de jumătate dintre sufragiile exprimate în alegerile desfăşurate sâmbătă şi considerate cruciale pentru viitorul relaţiilor cu Beijingul, transmite AFP, preluând media locale, scrie agerpres.

Conform postului SET TV, Tsai Ing-wen a întrunit 57,7% din voturi, în timp ce CtiTV o creditează cu 56,7% în faţa principalului rival, Han Kuo-yu, după numărarea a peste 10 milioane de voturi.


Citește și : Gardienii Revoluţiei din Iran îşi asumă ‘responsabilitatea totală’ pentru doborârea avionului ucrainean

Circa 19 milioane de alegători au fost chemaţi să aleagă între preşedinta aflată la final de mandat, Tsai Ing-wen, şi principalul său adversar, Han Kuo-yu. Cei doi susţin două viziuni diferite pentru viitorul acestui teritoriu, separat din punct de vedere politic de restul Chinei de şapte decenii.

Taiwanul, care îşi are propriile monedă, drapel, armată, diplomaţie şi guvern, nu este considerat totuşi stat independent decât de un grup restrâns de capitale, al căror număr a scăzut în ultimii ani.

Citește și : Iranul RECUNOAȘTE că a doborât ‘dintr-o eroare’ avionul ucrainean

Aflată la putere din 2016, Tsai Ing-wen se prezintă electoratului ca garantă a valorilor democratice în faţa autoritarismului Beijingului.

Principalul său adversar, Han Kuo-yu, privilegiază încălzirea relaţiilor cu Beijingul, pledând în special pentru beneficiile pe care le-ar putea avea insula pe plan economic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Hugh Grant spune că noul film ‘Bridget Jones’ este foarte trist

Hugh Grant spune că noul film 'Bridget Jones' este foarte trist Hugh Grant a avertizat că cel de-al patrulea episod al francizei „Bridget Jones”, care...

O companie oferă ‘inspectori’ de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul

O companie oferă 'inspectori' de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul O companie americană oferă „inspectori” de loialitate care îi verifică...

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni Mai multe teorii ale conspirației legate de uraganul Helene au...

Cele mai cool 38 de cartiere din lume

Cele mai cool 38 de cartiere din lume Time Out a anunțat care sunt zonele la modă care trebuie vizitate, un cartier din Marsilia fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.