X

Președinta, Maia Sandu a ajuns în Elveția, la Summit-ul pentru pace în Ucraina

Președinta, Maia Sandu a ajuns în Elveția, la Summit-ul pentru pace în Ucraina

Președinta Maia Sandu a sosit la Summitul pentru pace în Ucraina, care se desfășoară în Elveția. Anunțul a fost făcut de către aceasta pe rețelele de socializare, scrie newsmaker.md.

Astăzi, sunt la Summit-ul pentru Pace în Ucraina, pentru a reconfirma angajamentul ferm al Republicii Moldova pentru pace – o pace care nu înseamnă capitulare în fața agresorului, o pace care nu înseamnă ocuparea teritoriilor, o pace care respectă integritatea teritorială a Ucrainei. Pacea Ucrainei este pacea Moldovei”, a scris președinta Sandu pe X.

 

Summit-ul pentru pace în Ucraina are loc în Elveția, în perioada 15-16 iunie. Scopul principal al reuniunii este discutarea căii către o pace justă și durabilă în Ucraina, care se confruntă cu invazia rusă de peste doi ani. Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat anterior că, participanții summit-ului vor discuta, de asemenea, despre schimbul de prizonieri de război după formula „toți pentru toți” și chestiunile referitoare la securitatea nucleară și alimentară.

Lideri din peste 90 de țări din întreaga lumea și-au confirmat prezența la reuniune. Țara noastră va fi reprezentată de președinta Maia Sandu. China, Brazilia, Arabia Saudită și alte câteva state au refuzat să participe la summit, iar Rusia nu a fost invitată.

Tags: ElvetiaMaia Sanduucraina
Social