X

Președinta Maia Sandu, în discuții cu moldovenii de la Nisa

Președinta Maia Sandu, în discuții cu moldovenii de la Nisa

Președinta Maia Sandu și-a încheiat vizita sa în Franța cu ocazia deschiderii Jocurilor Olimpice la Paris, la invitația Președintelui francez, Emmanuel Macron, informează MOLDPRES cu referire la serviciul de presă al Președinției.

Vineri dimineața, șefa statului s-a întâlnit cu echipa olimpică a Republicii Moldova, cărora le-a urat succes și le-a mulțumit pentru munca depusă, datorită căreia au ajuns să ne reprezinte țara la cea mai mare sărbătoare a sportului.

Ulterior, Președinta Maia Sandu, a mers la Nisa, unde s-a întâlnit cu comunitatea de moldoveni. „Am finalizat negocierile unui acord cu Franța pentru conversia permiselor de conducere. În câteva luni, cetățenii moldoveni din Franța vor putea preschimba în documente franceze permisele moldovenești eliberate după 2020”, a spus șefa statului. Totodată, a precizat că interesele cetățenilor moldoveni, fie acasă, fie în diasporă, sunt o prioritate a politicii externe și reprezintă un subiect principal în discuțiile sale cu liderii altor țări.

Citește și: Maia Sandu va fi prezentă la deschiderea Jocurilor Olimpice de Vară de la Paris

„În sudul Franței, am găsit o comunitate călduroasă și muncitoare. Cetățenii noștri sunt cunoscuți ca oameni de treabă. Ei reușesc în Franța, dar duc dorul de casă: își doresc mai multe zboruri directe și accesibile, dar și să revină acasă pentru a fi mai aproape de părinți, iar copiii de bunici”, a mai menționat șefa statului.

Președinta Maia Sandu a vorbit despre realizările guvernării: investițiile în sate, drumuri, linii electrice, spitale și educație. „Chiar dacă mai avem mult de lucru, Moldova se schimbă în bine și se apropie tot mai mult de Uniunea Europeană. Suntem hotărâți să continuăm acest drum și să asigurăm un viitor mai bun pentru toți cetățenii noștri, oriunde s-ar afla”, a conchis șefa statului.

 

Tags: Emmanuel MacronMaia Sandumoldovenii de la Nisa
Social