Președinta Maia Sandu neagă zvonurile privind interzicerea Mitropoliei Moldovei

Publicat:

Președinta Maia Sandu neagă zvonurile privind interzicerea Mitropoliei Moldovei

Președinta Maia Sandu a respins afirmațiile deputatului PAS, Vasile Șoimaru, referitoare la o posibilă interzicere a Mitropoliei Moldovei. Într-un video publicat pe Facebook, șefa statului a subliniat că „nu există nicio amenințare nici pentru Mitropolia Moldovei, nici pentru cea a Basarabiei”, transmite IPN.

Maia Sandu a mai adăugat că guvernul a promovat pacea și înțelegerea între cele două mitropolii și a accentuat importanța unității și păcii în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova, potrivit radiochisinau.md.


Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Avem relații bune cu ambele mitropolii. De fiecare dată când mă întâlnesc cu reprezentanții Mitropoliei Moldovei și ai Mitropoliei Basarabiei, vorbesc despre faptul că avem nevoie de unitate și pace”, a spus președinta.

Pe 28 august, în cadrul emisiunii Punctul pe azi de la TVR Moldova, deputatul PAS, Vasile Șoimaru, a declarat că în Republica Moldova ar putea fi interzisă activitatea Bisericii Ortodoxe Ruse.

Vine timpul când și noi, la fel ca Ucraina, ne vom dezice de Mitropolia Moldovei, care, de fapt, este rusă. […] Cred că problema mitropoliei va fi rezolvată în această toamnă”, a spus Șoimaru.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Partidul de guvernare a subliniat că aceasta este opinia personală a deputatului și nu reflectă poziția oficială a PAS. Conform Constituției, biserica este separată de stat, este autonomă și nu se implică în activitatea politică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Taylor Swift a fost cuprinsă de frică şi de vinovăţie după anularea concertelor din Viena

Taylor Swift a fost cuprinsă de frică şi de vinovăţie după anularea concertelor din Viena Megastarul pop american Taylor Swift a dezvălui că a fost...

Ecosistemele din Antarctica, ameninţate de specii invazive care sosesc plutind pe resturi organice sau plastic (studiu)

Ecosistemele din Antarctica, ameninţate de specii invazive care sosesc plutind pe resturi organice sau plastic (studiu) Ecosistemele din Antarctica ar putea fi ameninţate de sosirea...

Prinții William și Harry, revedere după o pauză de luni întregi: Ce eveniment i-a reunit pe frați

Prinții William și Harry, revedere după o pauză de luni întregi: Ce eveniment i-a reunit pe frați Ce spun martorii despre întâlnirea recentă a prinților...

Pelerinaj în Rusia: Încă 60 de preoți ai Mitropoliei Moldovei ar urma să ajungă la Moscova la început de septembrie

Pelerinaj în Rusia: Încă 60 de preoți ai Mitropoliei Moldovei ar urma să ajungă la Moscova la început de septembrie Încă 64 de preoți ai...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.