X

Președinta Sandu a discutat cu ministrul Apărării despre menținerea păcii

Președinta Sandu a discutat cu ministrul Apărării despre menținerea păcii

Președinta Maia Sandu a discutat cu ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, despre „eforturile de menținere a păcii  acasă și de a crește reziliența instituțiilor în contextul războiului din țara vecină”.

Citește și:  Cauza penală în privința fostului Procuror General și doi procurori PCCOCS deblocată

„ Republica Moldova este un stat neutru, acest lucru este consfințit în Constituție și toate acțiunile noastre în domeniul apărării respectă principiul neutralității. Pentru că suntem un stat neutru, trebuie să fim capabili să protejăm pacea și siguranța acasă. Antreprenorii, investitorii, dar, mai ales, toți cetățenii noștri trebuie să se simtă în siguranță în Moldova. Prin urmare, avem obligația de a construi o armată națională modernă, dotată corespunzător, de care cetățenii să fie mândri. Republica Moldova este o țară pașnică, care nu amenință pe nimeni. Vrem să avem parteneri care ne respectă suveranitatea și integritatea teritorială și ne ajută să devenim un stat puternic. Obiectivul nostru de țară – aderarea la Uniunea Europeană – pornește anume de la garanția păcii, unde țările trăiesc în bună înțelegere de peste 70 de ani”, a menționat șefa statului, Maia Sandu, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi.

Totodată, președinta a apreciat  eforturile Armatei Naționale de a-și spori capacitățile de apărare și contribuția la pacea și securitatea regională.

Tags: Anatolie NosatîiMaia Sandumenținerea pacii in MoldovaSandu Nosatîi
Știrile zilei