Președinta Sandu a participat la evenimentul dedicat Zilei profesionale a funcționarului fiscal

Publicat:

Președinta Sandu a participat la evenimentul dedicat Zilei profesionale a funcționarului fiscal

Astăzi, la 34 de ani de la fondarea Serviciului Fiscal de Stat (SFS) și Zilei profesionale a angajaților din sistemul fiscal, Președinta Maia Sandu a participat la Gala Contribuabilului Onest 2024.

Citește și: Copii intoxicați cu droguri la Chișinău


Șefa statului i-a felicitat pe lucrătorii din domeniul fiscal, dar și companiile ce au devenit un exemplu prin modul în care își plătesc taxele și impozitele.

„Evenimentul de astăzi reprezintă un bun prilej pentru a reflecta asupra importanței activității angajaților Serviciului Fiscal de Stat, dar și asupra relației pe care trebuie să o construim între instituțiile statului și cetățeni, companii și societate. Din păcate, ducem cu noi povara unui trecut în care această relație se baza pe o neîncredere adânc înrădăcinată din cauza unor practici abuzive și – adesea – corupte din partea unor funcționari, inclusiv cu funcții de conducere. Asta s-a întâmplat – trebuie să o recunoaștem – și din cauză că unele firme au preferat să se „descurce” sau să caute scurtături”, a menționat președinta în mesajul său.

La Gala Contribuabilului Onest 2024 au fost premiați cei mai buni angajați ai SFS, dar și antreprenorii care-și îndeplinesc obligațiile fiscale.

Șefa statului a salutat faptul că, până la finalul anului trecut, s-a reușit introducerea formatului digital pentru 58% din serviciile SFS. Potrivit șefei statului, „aceste evoluții nu doar că simplifică interacțiunea cu contribuabilii, dar vor aduce în relația cu Serviciul mai multă transparență de ambele părți și, astfel, mai multă încredere – acel fundament pentru o societate unită și puternică”.

Totodată, Președinta Maia Sandu și-a exprimat așteptarea ca angajații SFS să treacă la un model de lucru bazat mai mult pe consultare și susținere a antreprenorilor, iar controlul abuziv să devină un trecut uitat.

Decretul privind conferirea medaliei ,,Meritul Civic” unor angajați ai Serviciului Fiscal de Stat poate fi găsit aici.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia îşi suspendă participarea şi plata contribuţiilor la Adunarea Parlamentară a OSCE

Rusia îşi suspendă participarea şi plata contribuţiilor la Adunarea Parlamentară a OSCE Cele două camere legislative ale Adunării Federale a Rusiei au aprobat, miercuri, suspendarea...

Moldovenii de peste hotare, îndemnați să se înregistreze pe platforma CEC

Moldovenii de peste hotare, îndemnați să se înregistreze pe platforma CEC Până în prezent, peste 1 300 de persoane s-au înscris pe platforma inregistrare.cec.md,...

Ruşii fac prăpăd în Dnipro! Sunt zeci de morţi şi răniţi

Ruşii fac prăpăd în Dnipro! Sunt zeci de morţi şi răniţi Cel puţin patru civili au fost ucişi şi 27 au fost răniţi miercuri într-un...

FDA aprobă un nou medicament pentru boala Alzheimer

FDA aprobă un nou medicament pentru boala Alzheimer Agenţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite a dat undă verde comercializării unui nou tratament...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.