X

Președinta Sandu califică „bun” rezultatul PAS în alegerile din noiembrie

Președinta Sandu califică „bun” rezultatul PAS în alegerile din noiembrie

Șefa statului, Maia Sandu, califică „bun” rezultatul obținut de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) în cadrul alegerilor locale din noiembrie, chiar dacă recunoaște că și-ar fi dorit mai multe performanțe la Chișinău.

Citește și: Dragu: „Voi contribui la accelerarea parcursului european al Moldovei”

Într-un interviu pentru Veridica, Maia Sandu a considerat că lucrurile trebuie să fie privite dintr-o „perspectivă mai largă”.

„Rezultatul pentru Partidul Acțiune și Solidaritate este unul bun. O treime dintre toți primarii aleși sunt primari PAS. 17 din numărul total de 32 de raioane sunt conduse astăzi de echipe PAS de președinți. Numărul de aleși locali din partea PAS este cel mai mare obținut vreodată de un partid proeuropean. Deci, per total, este un rezultat bun. Bineînțeles că la Chișinău ne-am fi dorit un altfel de rezultat, chiar dacă în Consiliul Municipal PAS deține 40%  din numărul total de mandate”, a menționat Maia Sandu.

Totodată, șefa statului consideră că trebuie să se țină cont, inclusiv de contextul în care au avu loc alegerile „într-o situație de ingerință fără precedent din partea forțelor externe”.

„Și aici mă refer la Federația Rusă, care a cheltuit bani și evident că aceste ingerințe de ordin financiar au fost ilegale, a folosit dezinformarea, a conlucrat cu grupările criminale, cu grupările corupte din Republica Moldova pentru a cumpăra voturi, pentru a finanța campanii electorale, lucru care nu este admis de legislația noastră și pentru a discredita democrația și alegerile din Republica Moldova”, a precizat Maia Sandu.

Totodată, Maia Sandu consideră că votul chișinăuienilor trebuie să fie respectat și atrage atenția asupra schimbului de strategie a Kremlinului, care „joacă acum și pe partea votului proeuropean”.

„Și ca să vă convingeți că așa stau lucrurile, puteți să observați care au fost comentariile Kremlinului în raport cu primarul actual al Chișinăului”, a atras atenția Maia Sandu.

Tags: alegeri locale noiembrieFederatia RusakremlinMaia Sandu
Știrile zilei