Președinta Slovaciei cere statelor membre ale grupului de la Vișegrad să apere valorile statului de drept

Publicat:

Noul președinte al Slovaciei a cerut joi statelor membre ale grupului de la Vișegrad să apere valorile statului de drept pentru a evita să fie văzute precum ”cele care slăbesc Uniunea Europeană”, semnalând o posibilă fisură în interiorul unui grup care adesea acționează împreună, potrivit Reuters, scrie mediafax.

După o întâlnire cu președintele Ungariei Janos ader, președinta Slovaciei, Zuzana Caputova, a declarat că în cadrul grupului de la Vișegrad, format din Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia, cooperarea ar trebui să se bazeze pe valori comune.


Citește și : Trump găzduieşte la Casa Albă un ‘summit’ pentru a denunţa ‘reaua credinţă’ a reţelelor de socializare

Fără a da nume, Captova, care a peluat funcția luna trecută, s-a referit la Ungaria și Polonia, două state care se află în conflict cu UE în ceea ce privește statul de drept.

”Cooperarea noastră ar trebui să reprezinte, de asemenea, valori precum statul de drept, democrația și libertatea și alte valori fundamentale ale cooperării care sunt stipulate în tratatul de constituire al V4”, a declarat Captova în timpul unei conferințe de presă.

Premierul ungar Viktor Orban și partidul Lege și Justiție (PiS) din Polonia au înăsprit controlul asupra instanțelor și judecătorilor, presei și mediului academic, precum și asupra organizațiilor non-guvernamentale. Aceste lucruri au dus la conflict cu Bruxellesul și a alarmat organizațiile pentru drepturile omului îngrijorate că încalcă principiile democratice, dar au rămas populari în rândul cetățenilor mulțumită poziției lor împotriva imigranților.

Citește și : Opt dintre migranţii salvaţi de nava Sea-Watch 3 vor ajunge în Finlanda

Captova a declarat joi că ”este convinsă că democrația liberală care garantează drepturi egale tuturor este cel mai efectiv instrument pentru protecția minorităților”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.