Preşedinta taiwaneză cere obţinerea de progrese în relaţiile cu China

Publicat:

Preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen a cerut joi obţinerea de progrese în relaţiile cu China şi începerea dialogului cu insula care se autoguvernează, informează dpa, potrivit agerpres.

Preşedintele Xi Jinping şi-a consolidat miercuri poziţia, devenind unul dintre cei mai puternici lideri chinezi din ultimele decenii, după ce Partidul Comunist, la putere, a anunţat că el a obţinut un al doilea mandat de cinci ani şi a prezentat noi oficiali de rang înalt.


Într-o conferinţă la Taipei marcând a 30-a aniversare a schimburilor între cele două maluri ale Strâmtorii, Tsai a declarat că partidul chinez de guvernământ a intrat într-o nouă eră.

Citeşte şi: Expansiunea NATO în Europa provoacă o iritare virulentă a Moscovei

Tsai a adăugat că de la învestirea sa, pe 20 mai anul trecut, ea a chemat partidele de guvernământ de pe ambele maluri ale Strâmtorii Taiwan să poarte dialoguri pentru a contribui la bunăstarea populaţiei.

“În acest moment, este exact o ocazie de schimbare”, a notat Tsai.

Liderii de pe ambele maluri ar trebui să caute să obţină progrese pentru a pune capăt ostilităţilor şi temerilor de război, a adăugat ea.

În iunie 2016, la o lună după ce Partidul Democrat-Progresist pro-independenţă al lui Tsai a ajuns la putere în Taiwan şi a refuzat să aprobe aşa-numitul principiu al unei singure Chine, Beijingul a oprit toată comunicarea cu insula.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Preţurile mondiale la alimente s-au menţinut constante în iunie

Preţurile mondiale la alimente s-au menţinut constante în iunie Indicele global al preţurilor la produsele alimentare s-a menţinut constant în iunie, preţurile mai scăzute pe...

La gura sobei, cu poveștile satului Cairaclia, scoase din anonimat

La gura sobei, cu poveștile satului Cairaclia, scoase din anonimat În Moldova a fost publicată și prezentată comunității bulgare cartea „Неразказаните истории на село Кайраклия“...

Vizita lui Orban la Moscova: Diplomaţia ucraineană denunţă o vizită care nu a fost coordonată cu Kievul

Vizita lui Orban la Moscova: Diplomaţia ucraineană denunţă o vizită care nu a fost coordonată cu Kievul "Referitor la vizita prim-ministrului ungar Viktor Orban la...

O femeie a rămas fără 12 mii euro, încercând să-și salveze fiica dintr-un accident fals

O femeie a rămas fără 12 mii euro, încercând să-și salveze fiica dintr-un accident fals Un tânăr de 18 ani din Ungheni a fost reținut...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.