Preşedinta taiwaneză pledează pentru o ‘plasă de siguranţă a democraţiei’ împotriva Chinei

Publicat:

Preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen a declarat miercuri că legile referitoare la securitatea naţională şi la relaţiile cu Beijingul trebuie să fie modificate urgent pentru a completa o ”plasă de siguranţă a democraţiei” înaintea alegerilor prevăzute pentru 11 ianuarie, informează DPA, scrie agerpres.

Tsai Ing-wen a amintit că Australia şi Regatul Unit au elaborat sau au actualizat legi menite a combate influenţa chineză sau a contracara ameninţările din partea unor potenţiale state ostile şi a subliniat că Taipeiul trebuie să adopte măsuri similare.


Citește și : SUA alocă un ajutor militar în valoare de 175 de milioanede dolari ţărilor baltice

”În comparaţie cu acele ţări, Taiwanul se confruntă cu diverse ameninţări direct din partea Chinei”, a spus Tsai Ing-wen (63 de ani), care este candidata Partidului Democrat Progresist (DPP) la scrutinul prezidenţial.

DPP, care deţine o majoritate în parlamentul taiwanez, a promis că va adopta până la 31 decembrie proiectul de lege anti-infiltrare, ceea ce i-a atras critici din partea adversarilor politici, printre care Partidul Naţionalist (KMT) şi Partidul Întâi Poporul (PFP, conservator).

Într-o intervenţie televizată, James Soong (77 de ani), candidatul PFP la prezidenţiale, a spus că o asemenea lege i-ar face susceptibili de pedepse pe cei aproximativ 2 milioane de oameni de afaceri taiwanezi care lucrează în China.

Citește și : Lukaşenko avertizează Moscova împotriva unei unificări forţate între Belarus şi Rusia

Primarul oraşului taiwanez Kaohsiung, Han Kuo-yu (62 de ani), candidatul KMT, a afirmat că ţinând cont de interesele economice Taipeiul nu ar trebui să renunţe la oportunităţile de afaceri în China, ce reprezintă 40% din piaţa de export a Taiwanului.

Taiwanul are propriul guvern începând din anul 1949. China consideră insula autoguvernată drept parte a teritoriului său.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Hugh Grant spune că noul film ‘Bridget Jones’ este foarte trist

Hugh Grant spune că noul film 'Bridget Jones' este foarte trist Hugh Grant a avertizat că cel de-al patrulea episod al francizei „Bridget Jones”, care...

O companie oferă ‘inspectori’ de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul

O companie oferă 'inspectori' de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul O companie americană oferă „inspectori” de loialitate care îi verifică...

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni Mai multe teorii ale conspirației legate de uraganul Helene au...

Cele mai cool 38 de cartiere din lume

Cele mai cool 38 de cartiere din lume Time Out a anunțat care sunt zonele la modă care trebuie vizitate, un cartier din Marsilia fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.