Preşedinta Taiwanului a avut o videoconferință cu ambasadoarea americană la ONU

Publicat:

Preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, a avut joi o întâlnire online cu Kelly Craft, ambasadoarea SUA la ONU, evidenţiind colaborarea strânsă dintre cele două părţi, relatează DPA, potrivit agerpres.

Videoconferinţa a avut loc la o zi după anularea vizitei lui Kelly Craft în Taiwan, programată iniţial să se desfăşoare în această săptămână, de miercuri până vineri.


Citește și: Aproape 39.000 de spanioli s-au infectat cu coronavirus în ultimele 24 de ore

Departamentul de Stat al SUA a anulat miercuri toate vizitele în străinătate ale oficialilor de rang înalt programate iniţial înainte de tranziţia spre administraţia preşedintelui ales Joe Biden, decizia afectând de asemenea şi o deplasare a secretarului de stat Mike Pompeo în Belgia.

La Taipei, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Xavier Chang, a precizat într-o declaraţie că la videoconferinţă cele două părţi au discutat chestiuni precum participarea Taiwanului la organisme internaţionale, consolidarea parteneriatului dintre Taiwan şi SUA, împărtăşirea valorilor democratice sau schimburile educaţionale.

“I-am spus preşedintei Tsai că SUA sunt alături de Taiwan şi vor fi mereu, ca prieteni şi parteneri, stând alături ca piloni ai democraţiei”, a scris Craft pe Twitter după videoconferinţă.

“Am discutat despre felurile în care Taiwanul este un model pentru întreaga lume, aşa cum a demonstrat prin succesul în lupta împotriva COVID-19 şi prin tot ceea ce are de oferit în domenii precum sănătate şi tehnologie şi ştiinţă inovatoare”, a adăugat diplomata americană.

“Din păcate, Taiwanul nu poate să îşi împărtăşească acest succes la reuniunile ONU, inclusiv la Adunarea Mondială a Sănătăţii, din cauza obstrucţionării din partea PRC (Republica Populară Chineză – n.r.)”, a mai scris Craft.

“Dacă pandemia ne-a învăţat ceva, atunci este faptul că o mai bună informare şi o mare transparenţă sunt parte a soluţiei”, a adăugat ambasadoarea SUA la ONU.

Citește și: Este IMPOSIBIL ca Trump să fie judecat înainte de plecarea sa de la Casa Albă

David Feith, asistent-adjunct al secretarului de stat pentru Asia de Est şi Pacific, a participat de asemenea la această conferinţă online, potrivit lui Xavier Chang.

Programata vizită în Taiwan a ambasadoarei Kelly Craft a fost criticată dur de Beijing. Taiwanul are un guvern independent din 1949, dar China consideră că această insulă face parte din teritoriul său, notează DPA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Krasnoselski: Chișinăul nu dorește o escaladare a conflictului de pe Nistru

Krasnoselski: Chișinăul nu dorește o escaladare a conflictului de pe Nistru Chișinăul nu dorește o escaladare a conflictului de pe Nistru, dar Moldova în mod...

CEC atenționează asupra condițiilor de difuzare a mesajelor de interes public în perioada electorală

CEC atenționează asupra condițiilor de difuzare a mesajelor de interes public în perioada electorală Comisia Electorală Centrală (CEC) atenționează asupra condițiilor de difuzare a mesajelor...

Experți internaționali vor evalua activitatea Serviciului Veterinar

Experți internaționali vor evalua activitatea Serviciului Veterinar În perioada 15-26 iulie 2024, Serviciul Veterinar al Republicii Moldova va fi supus unei evaluări de către...

BCS vrea o comisie specială pentru identificarea măsurilor de depășire a crizei în agricultură

BCS vrea o comisie specială pentru identificarea măsurilor de depășire a crizei în agricultură Comuniștii și socialiștii solicită instituirea unei comisii parlamentare speciale pentru identificarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.