X

Preşedinta Ungariei a vorbit cu Papa: ‘Este surprins de rezultatele noastre în legătură cu politica pro-familie’

Papa Francisc s-a declarat surprins aflând despre rezultatele politicii pro-familie a Ungariei, inclusiv creşterea de două ori a numărului de căsătorii şi o scădere de 50% a numărului de avorturi, a declarat preşedinta Katalin Novak la Radio Vatican, după ce s-a întâlnit cu suveranul pontif într-o audienţă privată joi la Roma, relatează vineri agenţia MTI, potrivit agerpres.

Novak a spus că întâlnirea lor a durat peste 40 de minute şi discuţiile s-au purtat în limba spaniolă. Papa şi-a exprimat aprecierea şi “discuţiile noastre au avut un ton foarte sincer”, a precizat Novak.

Citeşte şi: UE se teme să nu-şi piardă voinţa de a sprijini Ucraina – Black News

Politica pro-familie a Ungariei a fost de asemenea discutată şi suveranul pontif a fost luat prin surprindere aflând despre realizările acesteia, a spus Novak. El şi-a exprimat regretul pentru faptul că în Europa şi într-o mare parte a lumii dezvoltate căsătoria nu mai este la modă, a adăugat preşedinta Ungariei.

“În Ungaria, familia este importantă pentru oameni şi aceasta trebuie sprijinită”, a spus Novak, adăugând că “ideologiile dăunătoare ce vizează destrămarea familiei tradiţionale trebuie respinse”.

Citeşte şi: Haga va cere o derogare temporară de la sancțiunile UE împotriva Rusiei – Black News

Războiul din Ucraina a fost un alt subiect discutat la întâlnire, a mai anunţat Novak, adăugând că “rolul pe care liderii femei îl pot juca în soluţionarea paşnică a situaţiilor de conflict a fost de asemenea abordat”. “I-am cerut suveranului pontif să acţioneze pentru promovarea păcii, pentru că este în interesul nostru comun de a ajunge la pace cât mai curând posibil”, a adăugat ea.

Novak a mai spus că i-a înmânat personal o invitaţie papei Francisc de a reveni la Budapesta pentru o vizită mai lungă decât anul trecut în cadrul Congresului Euharistic Internaţional ţinut în capitala Ungariei. El a reafirmat că doreşte să viziteze Ungaria şi şi-a exprimat speranţa că aceasta ar putea avea loc în prima jumătate a anului viitor, a adăugat Novak.

Tags: budapestafamilieKatalin NovakPapa FranciscUngariavatican
Categorii: DiasporaPoliticăȘtirile zilei