Președintele Afganistanului îi invită pe talibani la discuții cu guvernul

Publicat:

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a cerut luni talibanilor să participe la discuţii serioase cu guvernul, informează dpa, potrivit agerpres.

Într-un discurs televizat, Ghani a declarat că rivalii străini ai Afganistanului au beneficiat de pe urma războiului talibanilor asupra guvernului.


Citeşte şi: Israelul aprobă definitiv exportul de canabis medicinal

Talibanii încă nu s-au aşezat la masă pentru discuţii directe cu guvernul afgan, pe care îl consideră un “regim-marionetă”.

Apelul lui Ghani urmează unei întâlniri avute cu reprezentantul special american pentru reconciliere în Afganistan Zalmay Khalilzad, care l-a informat pe preşedinte despre discuţiile de şase zile purtate cu reprezentanţi ai talibanilor în capitala Qatarului, Doha, săptămâna trecută.

Citeşte şi: Două bombardiere ruseşti au fost interceptate în apropierea coastelor nord-americane

Khalilzad i-a declarat lui Ghani că au fost discutate retragerea trupelor americane, precum şi o posibilă încetare a focului, dar nu s-a convenit nimic, potrivit unui comunicat difuzat luni de palatul prezidenţial din Kabul.

În discursul său, Ghani a spus că afganii nu doresc ca trupele străine să fie prezente o perioadă prelungită de timp, dar că prezenţa lor actuală este din necesitate şi guvernul are planuri clare pentru plecarea lor odată pacea stabilită. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O femeie, care s-a căsătorit cu ea însăşi, şi-a sărbătorit primul an de căsnicie cu frişcă, flori şi o cină cu friptură

O femeie, care s-a căsătorit cu ea însăşi, şi-a sărbătorit primul an de căsnicie cu frişcă, flori şi o cină cu friptură O femeie, care...

CEC a constituit o secție de votare pentru alegătorii din instituții medico-sanitare din Chișinău

CEC a constituit o secție de votare pentru alegătorii din instituții medico-sanitare din Chișinău Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit o secție de votare în...

Guterres condamnă atacul iranian asupra Israelului, după ce acesta l-a declarat persona non grata

Guterres condamnă atacul iranian asupra Israelului, după ce acesta l-a declarat persona non grata Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat miercuri energic în...

Biden spune că nu susţine un eventual atac asupra siturilor nucleare iraniene

Biden spune că nu susţine un eventual atac asupra siturilor nucleare iraniene Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că nu sprijină loviturile asupra siturilor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.