Preşedintele ales al Coreei de Sud va muta sediul administraţiei de la Casa Albastră în clădirea actuală a Ministerului Apărării

Publicat:

Preşedintele ales al Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, întrerupând decenii de tradiţie, a anunţat că va muta sediul administraţiei prezidenţiale de la Casa Albastră în clădirea actuală a Ministerului Apărării, un transfer ale cărui costuri sunt estimate la 40 milioane de dolari, transmite Reuters, potrivit agerpres.   

Yoon, care a câştigat la mică diferenţă alegerile din 9 martie, promisese că va muta sediul preşedinţiei într-un loc mai accesibil şi va deschide Casa Albastră pentru public.


Citește și : Peste 200.000 de refugiați se află în Liov (primar)

Duminică, el a mai spus că îşi va muta reşedinţa oficială în cartierul Hannam-dong, unde locuiesc numeroşi oameni de afaceri şi diplomaţi.

Planurile lui Yoon au fost primite de sud-coreeni cu reacţii amestecate şi au declanşat o dezbatere aprinsă printre experţii în feng shui după ce unii membri ai Partidului Democrat, rival al lui Yoon, l-au acuzat pe noul preşedinte că este influenţat de maeştri ai acestei străvechi forme de geomanţie originare din China.

Ministerul Apărării este situat în cartierul Yongsan din Seul, lângă o mare bază militară americană care a fost în mare parte închisă şi mutată în sudul oraşului.

‘Este dificil, dar este o decizie pe care am luat-o pentru viitorul ţării noastre’, a spus Yoon duminică într-o conferinţă de presă. ‘Îi rog pe oameni să înţeleagă că aceasta nu este o simplă relocare, ci (arată) hotărârea mea de a servi poporul, de a lucra bine şi a-mi ţine promisiunea faţă de popor’, a adăugat el.

Maeştri în feng shui consideră nefast sediul actual al administraţiei prezidenţiale, Casa Albastră. Patru din cei şase preşedinţi din istoria democratică de 25 de ani a ţării au fost fie trimişi în închisoare, fie s-au sinucis după ce au plecat de la putere.

Echipa lui Yoon a respins orice sugestie că mutarea este influenţată de astfel de considerente, explicând că ea va îmbunătăţi accesul publicului şi comunicarea cu consilierii, iar Casa Albastră devenise ‘un palat regal’, izolat şi înconjurat de păduri şi securitate strictă.

Preşedintele aflat la final de mandat, Moon Jae-in, intenţionase şi el să găsească un nou sediu, dar a abandonat planul din raţiuni de securitate şi logistice.

Citește și : Oficialii SUA confirmă faptul că Rusia a folosit, în premieră, rachete hipersonice Kinjal

Yoon a precizat că sediul actual al Ministerului Apărării este deja echipat cu dotări de securitate naţională şi comandă, ceea ce facilitează transferul fără a compromite securitatea sau a le provoca inconveniente rezidenţilor din zonă.

Ministerul Economiei şi Finanţelor estimează că mutarea va costa aproape 50 miliarde de woni (40 milioane de dolari), în care intră şi relocarea sediului Ministerului Apărării.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA)

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA) Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși...

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

VIDEO – Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona

Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona Cu o maree umană în alb şi roşu, oraşul Pamplona, din Nordul Spaniei, a deschis sâmbătă cele...

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi Un studiu vine cu noi informaţii cu privire la legătura dintre...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.