X

Preşedintele ales al Guatemalei nu a fost lăsat să intre în Venezuela

Preşedintele ales al Guatemalei, Alejandro Giammattei, s-a plâns, sâmbătă, că nu a fost lăsat să intre în Venezuela, unde urma să îl întâlnească pe liderul opoziţiei, Juan Guaido, recunoscut de numeroase state ca fiind conducător interimar al ţării, relatează AFP, potrivit news.ro .

“Nu ne-au lăsat să intrăm în Venezuela, ne-au escortat până la uşă şi ne-au făcut să ne îmbarcăm în avion”, a explicat Giammattei.

Citește și : Atac armat asupra unei moschei din Burkina Faso – cel puțin 15 morţi

El şi viitorul premier Pedro Brolo au fost obligaţi să plece către Panama, de unde veniseră cu avionul în Venezuela. “Un mesaj pentru preşedintele Guaido: suntem alături de dumneavoastră, deşi nu am fost lăsaţi să intrăm”, a adăugat Giammattei, care îi va succede lui Jimmy Morales la conducerea Guatemalei.

Alejandro Giammattei, în vârstă de 63 de ani, a fost ales în luna august preşedinte al Guatemalei şi îşi va prelua atribuţiile în ianuarie 2020.

Giammattei a afirmat că în ceea ce priveşte politica externă va adopta aceeaşi poziţie ca Morales, care l-a recunoscut pe Guaido ca preşedinte interimar al Venezuelei şi consideră inegitimă puterea exercitată de Nicolas Maduro.

“Suntem într-o ţară în care domneşte dictatura, o dictatură care nu îi permite domnului Giammattei să intre în Venezuela”, a reacţionat Guaido, precizând că speră ca preşedintele ales al Guatemalei să vină să discute despre criza din Venezuela şi soluţiile de depăşire a crizei.

Citește și : Atac armat într-o biserică din New Hampshire, două persoane au fost rănite

Tags: Alejandro GiammatteiJimmy MoralesJuan GuaidopanamaPedro BroloVenezuela
Categorii: Știrile zilei