Preşedintele ales al Peru îndeamnă persoanele de bună-credinţă să se alăture guvernului său

Publicat:

Preşedintele ales al Peru, Pedro Castillo, a lăsat să se înţeleagă marţi, la o zi după proclamarea sa ca şef al statului, că guvernul său ar putea fi alcătuit din personalităţi cu diverse tendinţe politice şi ale societăţii civile, notează AFP, potrivit agerpres.   

“Ne pregătim echipa de lucru şi văd că există persoane suficient de interesate pentru a sprijini acest guvern, provenind din toate tendinţele politice. Există, de asemenea, persoane care nu sunt în politică, pe care le-am vazut marţi şi care sunt disponibile”, a declarat presei fostul profesor şi sindicalist.


Citește și : Atac terorist la Bagdad; cel puțin zece morți

“Facem apel la toţi specialiştii, persoanele cele mai calificate şi mai angajate pentru ţară” să se alăture echipei noului guvern, a adăugat Pedro Castillo, reprezentant al stângii radicale.

Pedro Castillo, un debutant în politică, a fost proclamat câştigătorul alegerilor prezidenţiale de către autoritatea electorală, luni, la peste o lună după turul secund de la 6 iunie care l-a opus candidatei dreptei populiste, Keiko Fujimori.

Autoritatea electorală însărcinată cu examinarea contestaţiilor a confirmat astfel rezultatele date în urmă cu câteva săptămâni de Organismul naţional pentru procesul electoral (ONPE) care l-a anunţat învingător.

Cu puţin înainte de anunţarea rezultatului final, fiica fostului preşedinte Alberto Fujimori (1990-2000) şi-a recunoscut înfrângerea. Până atunci, ea denunţase “fraude” şi depusese numeroase contestaţii, cerând invalidarea a câteva zeci de mii de voturi.

Contrar acestor acuzaţii, misiunea de observatori ai Organizaţiei Statelor Americane (OSA), Statelor Unite şi Uniunii Europene considerase că scrutinul a fost liber şi transparent.

Citește și : Un bărbat care a pătruns în ianuarie în sediul Congresului SUA, condamnat la opt luni de închisoare

Capacitatea de a guverna, cu un parlament fragmentat, întotdeauna prompt să recurgă la arma destituirii, reprezintă o provocare pentru Pedro Castillo, după o campanie electorală polarizată şi ultimii cinci ani marcaţi de o instabilitate instituţională.

“Îi cer poporului peruan pace, linişte. Nu este vorba doar despre responsabilitatea guvernului, ci despre responsabilitatea tuturor peruanilor”, a adăugat preşedintele ales care va prelua mandatul la 28 iulie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Conferința internațională cu genericul ‘Politici în domeniul drogurilor în Republica Moldova’

Conferința internațională cu genericul 'Politici în domeniul drogurilor în Republica Moldova' Subiectul privind reducerea consumului drogurilor, traficul ilicit de droguri, precum și eforturile autorităților din...

Importurile de cereale ar putea fi licențiate până la sfârșitul anului

Importurile de cereale ar putea fi licențiate până la sfârșitul anului Conducerea MAIA a avut astăzi, o ședință cu un grup de agricultori, membri ai...

Lotul național de box a obținut trei medalii la Campionatul European

Lotul național de box a obținut trei medalii la Campionatul European Lotul național de box a obținut trei medalii la Campionatul European, rezervat juniorilor, care...

Ambasadorul Rusiei la ONU îl contrazice pe Trump: Războiul din Ucraina nu se poate încheia într-o singură zi

Ambasadorul Rusiei la ONU îl contrazice pe Trump: Războiul din Ucraina nu se poate încheia într-o singură zi Ambasadorul Rusiei la ONU, Vassili Nebenzia, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.