Preşedintele algerian va face o vizită de stat în Rusia

Publicat:

Preşedintele algerian Abdelmadjid Tebboune şi omologul său rus Vladimir Putin au convenit, în timpul unei convorbiri telefonice, marţi, să programeze o vizită de stat a lui Tebboune în Rusia pentru luna mai, a anunţat Preşedinţia algeriană într-un comunicat, informează AFP, potrivit agerpres.

Cei doi şefi de stat au vorbit despre “relaţiile bilaterale dintre cele două ţări şi în mod special perspectivele cooperării energetice”.


Citeşte şi: GREVĂ masivă a profesorilor, funcţionarilor publici şi lucrătorilor feroviari din UK – Black News

Tebboune şi Putin au discutat de asemenea despre “viitoarea reuniune a marelui comitet mixt ruso-algerian”, care se va desfăşura în timpul vizitei preşedintele algerian în luna mai, vizită a cărei dată exactă nu a fost comunicată.

Alger şi Moscova întreţin de multă vreme relaţii privilegiate.

În 2021, schimburile comerciale dintre cele două ţări au atins trei miliarde de dolari, în pofida pandemiei de COVID-19.

Cooperarea militară nu este nici ea mai prejos: Moscova este un important furnizor de armament pentru cea mai întinsă ţară din Africa din punct de vedere al suprafeţei.

Citeşte şi: Risc SPORIT de atac terorist la Istanbul! Consulatul german a fost ÎNCHIS! – Black News

Algeria, cea mai populată ţară din Maghreb, cu peste 44 milioane de locuitori, este în conflict cu vecinul său Marocul. Relaţiile diplomatice dintre cele două ţări sunt suspendate de aproape doi ani.

Tebboune va efectua tot în luna mai o vizită de stat în Franţa, însă Preşedinţia algeriană nu a precizat în care ţară se va deplasa el mai întâi. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.