X

Preşedintele Algeriei RETRAGE un proiect de lege privind cetăţenia

Un proiect de lege care prevedea că algerienii din diaspora pot rămâne fără cetăţenie în cazul unor acţiuni “care aduc prejudicii intereselor statului” a fost retras din cauza “interpretării sale eronate”, a anunţat duminică seară preşedintele Algeriei, Abdelmadjid Tebboune, potrivit AFP şi agerpres.

“Am retras proiectul din cauza interpretării sale eronate”, a declarat şeful statului într-un interviu televizat.

Citește și : GATA cu lockdown-urile! UK va trata coronavirusul ca pe o gripă! – Black News

“Dubla naţionalitate sau plurinaţionalitatea nu este o infracţiune, iar noi respectăm asta, deoarece acest lucru înseamnă un plus pentru ţara de origine a persoanei respective, într-un climat marcat de naţionalism”, a precizat Tebboune.

“Procedura ar fi vizat exclusiv chestiunea încălcării securităţii statului, securitate pe care noi o vom apăra într-un fel sau altul”, a adăugat el.

Acest amendament la Codul Naţionalităţii a fost prezentat la începutul lunii martie, stârnind nemulţumirea într-un moment în care mişcarea de contestare a regimului, Hirak, susţinută de o mare parte a diasporei algeriene, şi-a reluat manifestaţiile săptămânale.

Proiectul prevedea privarea de cetăţenia algeriană, “obţinută sau originară”, a oricărei persoane care comite în străinătate acţiuni “care aduc deliberat grave prejudicii intereselor statului” sau care “colaborează cu un stat inamic”.

Citeşte şi:Italienii se vaccinează în biserici şi muzee – Black News

În 2005, parlamentul a votat în unanimitate o ordonanţă care recunoaşte dubla naţionalitate.

Deşi până în 2005 era interzisă, dubla naţionalitate era totuşi tolerată de autorităţile algeriene, în special în cazul franco-algerienilor.

Tags: Abdelmadjid TebbounealgeriacetatenieCodul NaţionalităţiiHirak
Categorii: Știrile zilei