Preşedintele american Donald Trump denunță atacul terorist din Egipt

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump a denunţat “atacul terorist oribil şi laş” comis vineri împotriva unei moschei din Egipt, soldat cu moartea a 235 de persoane şi rănirea altor 109, potrivit ultimului bilanţ, relatează agerpres .

“Lumea nu poate tolera terorismul, trebuie să învingem militar (teroriştii) şi să discredităm ideologia extremistă care reprezintă baza existenţei lor”, a declarat Donald Trump într-un mesaj pe Twitter, subliniind că atacul comis de bărbaţi înarmaţi în satul Bir al-Abed a vizat “credincioşi nevinovaţi şi fără apărare”.


Atentatul, cel mai sângeros din istoria recentă a ţării, nu a fost revendicat.

Atacatorii au provocat o explozie iar apoi au deschis focul asupra credincioşilor adunaţi la rugăciunea de vineri la moscheea Al Rawdah, din satul Bir al-Abed, la 40 de kilometri vest de oraşul El Arish, capitala provinciei Sinaiul de Nord.

Citește și : ‘Uniunea Europeană condamnă agresiunea rusă şi nu va recunoaşte niciodată anexarea ilegală a peninsulei Crimeea’ de către Rusia (Donald Tusk)

Moscheea este situată într-o regiune unde autorităţile sunt angajate în confruntări cu aripa egipteană a grupării jihadiste Statul Islamic.

Guvernul egiptean a declarat vineri trei zile de doliu naţional, a informat televiziunea de stat egipteană, în timp ce preşedintele Abdel Fattah al-Sissi a convocat o reuniune de urgenţă a miniştrilor săi însărcinaţi cu securitatea.

Secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, a condamnat “o crimă oribilă care confirmă că adevărata religie a islamului este nevinovată în comparaţie cu cei care susţin ideologia teroristă extremistă”.

Într-un mesaj transmis omologului său egiptean, preşedintele rus Vladimir Putin a făcut referire la un atac şocant prin “cruzimea şi cinismul său”, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift Poliţia germană a reţinut un american suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift...

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie Într-un discurs incoerent susţinut joi seară la Convenţia republicană,...

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri Actorul Johnny Depp a recurs la iconografia cărţilor de tarot pentru...

Papa Francisc va oficia o liturghie pe stadionul din Bruxelles pe 29 septembrie

Papa Francisc va oficia o liturghie pe stadionul din Bruxelles pe 29 septembrie Vaticanul a publicat vineri programul călătoriei papei Francisc în Luxemburg şi Belgia...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.