X

Preşedintele american Donald Trump denunță atacul terorist din Egipt

Preşedintele american Donald Trump a denunţat “atacul terorist oribil şi laş” comis vineri împotriva unei moschei din Egipt, soldat cu moartea a 235 de persoane şi rănirea altor 109, potrivit ultimului bilanţ, relatează agerpres .

“Lumea nu poate tolera terorismul, trebuie să învingem militar (teroriştii) şi să discredităm ideologia extremistă care reprezintă baza existenţei lor”, a declarat Donald Trump într-un mesaj pe Twitter, subliniind că atacul comis de bărbaţi înarmaţi în satul Bir al-Abed a vizat “credincioşi nevinovaţi şi fără apărare”.

Atentatul, cel mai sângeros din istoria recentă a ţării, nu a fost revendicat.

Atacatorii au provocat o explozie iar apoi au deschis focul asupra credincioşilor adunaţi la rugăciunea de vineri la moscheea Al Rawdah, din satul Bir al-Abed, la 40 de kilometri vest de oraşul El Arish, capitala provinciei Sinaiul de Nord.

Citește și : ‘Uniunea Europeană condamnă agresiunea rusă şi nu va recunoaşte niciodată anexarea ilegală a peninsulei Crimeea’ de către Rusia (Donald Tusk)

Moscheea este situată într-o regiune unde autorităţile sunt angajate în confruntări cu aripa egipteană a grupării jihadiste Statul Islamic.

Guvernul egiptean a declarat vineri trei zile de doliu naţional, a informat televiziunea de stat egipteană, în timp ce preşedintele Abdel Fattah al-Sissi a convocat o reuniune de urgenţă a miniştrilor săi însărcinaţi cu securitatea.

Secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, a condamnat “o crimă oribilă care confirmă că adevărata religie a islamului este nevinovată în comparaţie cu cei care susţin ideologia teroristă extremistă”.

Într-un mesaj transmis omologului său egiptean, preşedintele rus Vladimir Putin a făcut referire la un atac şocant prin “cruzimea şi cinismul său”, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

Tags: Bir Al-AbedDonald Trumpegiptteroristtwitter
Categorii: Știrile zilei