Preşedintele argentinian, îngrijorat de atitudinea lui Bolsonaro faţă de pandemia de coronavirus din Brazilia

Publicat:

Preşedintele argentinian Alberto Fernandez şi-a exprimat luni îngrijorarea cu privire la atitudinea omologului său brazilian Jair Bolsonaro faţă de pandemia de coronavirus din Brazilia, principalul partener comercial al ţării sale, potrivit AFP, scrie agerpres.

“Regret mult că dimensiunea epidemiei nu este înţeleasă”, a declarat şeful statului de centru-stânga la postul de radio Con Vos, întrebat despre apelurile lansate de preşedintele Bolsonaro brazilienilor ca ei să-şi continue activităţile în pofida propagării epidemiei în ţară.


Citește și : Putin le cere moscoviților ‘să ia în serios’ izolarea

Potrivit ultimelor cifre oficiale, în Brazilia, ţară cu 210 milioane de locuitori, noul coronavirus a contaminat deja peste 4.000 de persoane şi a făcut 130 de morţi.

Argentina împarte cu Brazilia o frontieră de 1.100 km şi exporturile sale sunt orientate cu precădere spre această ţară. “Brazilia reprezintă 70% din Produsul Intern Brut sud-american şi este principalul nostru partener socio-economic”, a subliniat Fernandez.

“Ne temem că cu o astfel de logică, Brazilia intră în aceeaşi spirală” a contaminărilor “ca şi cea în care se află Spania, Italia şi SUA, care au declarat izolarea tardiv”, a adăugat el.

Preşedintele brazilian de extremă-dreaptă a sfidat din nou duminică recomandările propriului său guvern pentru a stopa propagarea epidemiei de COVID-19, ieşind la o întâlnire cu locuitorii Brasiliei şi afirmând că ţara “nu se poate opri, dacă se opreşte, vom deveni Venezuela”.

Principalele personalităţi ale stângii braziliene au publicat luni un manifest prin care cer preşedintelui Bolsonaro să demisioneze, considerându-l “iresponsabil” în faţa crizei de coronavirus.

Într-un demers total invers, Argentina a adoptat măsuri restrictive după apariţia primelor cazuri de coronavirus în ţară la începutul lunii martie.

În afară de închiderea frontierelor sâmbătă, guvernul a anunţat duminică prelungirea până în 12 aprilie a măsurii de izolare obligatorie, decretată în 20 martie pentru cei 44 de milioane de argentinieni.

Citește și : Polonia se aşteaptă la o creştere rapidă a cazurilor de COVID-19 în săptămânile următoare

“Îmi exprim recunoştinţa pentru argentinieni, care înţeleg ceea ce le cer şi simt că ei susţin” acest demers, a indicat preşedintele argentinian în legătură cu izolarea obligatorie bine primită în ţară.

Potrivit ultimelor cifre oficiale, Argentina a înregistrat 820 de contaminări, dintre care 22 de decese.

“Va fi dur, vom avea mai multe contaminări şi vor muri oameni, dar doresc ca aceasta să ne facă cât mai puţin rău posibil”, a adăugat şeful statului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai La primul meci după o lună şi jumătate, de la US Open, Novak Djokovic s-a calificat...

Casa Albă, avertizată timpuriu cu privire la riscul de crime de război israeliene în Gaza (Reuters)

Casa Albă, avertizată timpuriu cu privire la riscul de crime de război israeliene în Gaza (Reuters) În octombrie anul trecut, când Israelul a lansat raiduri...

Igor Grosu: „Planul nostru este să construim în continuare un sistem de sănătate modern”

Igor Grosu: „Planul nostru este să construim în continuare un sistem de sănătate modern” Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a felicitat pe medici, asistenți medicali, conducători...

Proprietarul Louis Vuitton încheie un contract de sponsorizare pe 10 ani cu Formula 1

Proprietarul Louis Vuitton încheie un contract de sponsorizare pe 10 ani cu Formula 1 Gigantul francez de lux LVMH a încheiat un contract de sponsorizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.