Preşedintele argentinian Mauricio Macri cere o anchetă pentru a se afla adevarul cu privire la submarinul San Juan

Publicat:

Preşedintele argentinian Mauricio Macri a cerut vineri ‘o anchetă serioasă, în profunzime’, pentru ‘a afla adevărul’ cu privire la submarinul San Juan, dispărut săptămâna trecută cu 44 de membri ai echipajului său, informează agerpres .

‘Ceea ce s-a întâmplat va necesita o anchetă serioasă, aprofundată, care va permite să avem certitudini’ pentru a afla ‘cum un submarin care (…) era în condiţii perfecte pentru a naviga a fost în mod vizibil victima unei explozii’, a declarat preşedintele Argentinei într-o scurtă alocuţiune la sediul marinei argentiniene.


Macri a încercat să calmeze polemicile crescânde privind starea submarinului şi mijloacele armatei argentiniene. ‘Sunt aici pentru a vă garanta că vom continua căutările, mai ales acum, când putem conta pe susţinerea întregii comunităţi internaţionale, cu toate progresele tehnologice disponibile. Aceasta ar trebui să ne permită să găsim submarinul în următoarele zile’, a spus el.

‘Atâta vreme cât nu dispunem de informaţii, nu trebuie să ne aventurăm să căutăm vinovaţi, să găsim responsabili. Înainte de aceasta, trebuie să obţinem certitudini asupra a ceea ce s-a întâmplat şi cum s-a întâmplat’, a subliniat preşedintele argentinian.

Potrivit media din Argentina, s-ar putea ca explozia să fi fost provocată de un scurtcircuit la bateriile submarinului, pe care echipajul l-a raportat înainte de a fi dat dispărut.

Citește și : Poliţia britanică a evacuat două stații de metrou în urma unui incident terorist

Până în prezent, marina argentiniană a evitat să facă vreo legătură între problema tehnică şi dispariţia submarinului ARA San Juan.

Nu se ştie dacă eventuala explozie a avut loc aproape de suprafaţă sau mai în profunzime, adâncimea apei în zonă fiind de circa 3.000 de metri. ARA San Juan a putut să coboare până la o adâncime de 300 de metri.

Aproape 4.000 de persoane din 10 ţări participă, cu vapoare şi avioane, la operaţiunile de căutare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Traficul rutier suspendat și mâine în PMAN; Au loc două evenimente sportive

Traficul rutier suspendat și mâine în PMAN; Au loc două evenimente sportive În contextul desfășurării unor competiții sportive, traficul rutier pe bulevardul Ștefan cel Mare...

Spargere la Ambasada Iordaniei la Paris. Un computer cu date sensibile şi alte lucruri furate

Spargere la Ambasada Iordaniei la Paris. Un computer cu date sensibile şi alte lucruri furate Ambasada Iordaniei în Franţa, la Neuilly-sur-Seine, în Hauts-de-Seine, a fost...

Chișinăul a găzduit astăzi ediția aniversară de 10 ani a „Chișinău Kids Marathon 2024”

Chișinăul a găzduit astăzi ediția aniversară de 10 ani a „Chișinău Kids Marathon 2024” Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban a i-a felicitat pe...

Kamala Harris, vizită rară la graniţa dintre SUA şi Mexic

Kamala Harris, vizită rară la graniţa dintre SUA şi Mexic Vicepreşedintele american Kamala Harris a făcut o călătorie rară la graniţa dintre SUA şi Mexic,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.