X

Președintele argentinian merge în Brazilia pentru a se întâlni cu Lula da Silva

Președintele argentinian Alberto Fernandez merge luni în Brazilia pentru a se întâlni cu președintele ales Luiz Inacio Lula da Silva, care duminică l-a învins la limită pe actualul președinte Jair Bolsonaro în turul doi al alegerilor prezidențiale, informează mediafax.

Președintele Argentinei a sărbătorit rezultatul alegerilor din Brazilia, deoarece a avut o relație tensionată cu președintele în exercițiu, Jair Bolsonaro, potrivit Reuters.

Citește și : Xi Jinping dă asigurări că ‘prietenia’ dintre China şi Rusia are ‘perspective largi’ de dezvoltare

„Victoria lui Lula deschide o nouă eră pentru istoria Americii Latine. O perioadă de speranță și viitor care începe astăzi. Aici aveți un partener cu care să lucrați și cu care să visați măreț pentru bunăstarea națiunilor noastre”, a scris Fernandez pe Twitter.

Specialiștii cred că victoria lui Lula, în vârstă de 77 de ani, ar putea consolida relația între cei doi vecini, odată ce Lula își va prelua funcția la 1 ianuarie.

„Argentina și Brazilia reprezintă un nivel foarte ridicat al PIB-ului sud-american”, a declarat Fernandez la Radio 10 din Argentina duminică seara, înaintea călătoriei sale în capitala financiară a Braziliei, Sao Paulo.

Citește și : Victoria lui Lula în alegerile din Brazilia, salutată în întreaga lume

El a mai spus că Lula este „un lider cu adevărat unic și impresionant, care a avut o perioadă foarte grea”, făcând referire la cele 19 luni pe care liderul de stânga le-a petrecut în închisoare pentru condamnări pentru mită, care au fost anulate de Curtea Supremă braziliană anul trecut.

Tags: Alberto FernandezBraziliaJair BolsonaroLula da Silva
Categorii: Știrile zilei