Preşedintele Autorităţii palestiniene: Nu vom pleca, vom rămâne pe pământul nostru

Publicat:

Preşedintele Autorităţii palestiniene, Mahmoud Abbas, a declarat sâmbătă că palestinienii nu vor pleca, ci vor rămâne pe pământul lor, în discursul său de deschidere a Summitului pentru Pace din capitala Egiptului, Cairo, transmit Reuters şi EFE.

“Nu vom pleca niciodată, nu vom părăsi niciodată pământurile noastre (…) Şi vom rezista până la capăt”, a transmis Abbas în discursul său.


Citeşte şi: Ion Ceban conduce în sondajele pentru Primăria Capitalei

Abbas a insistat că Autoritatea Naţională Palestiniană pe care o prezidează este “singura entitate” care îi reprezintă pe palestinieni şi că singura soluţie pentru regiune este crearea a două state în vechea Palestină, cu Ierusalimul de Est drept capitală a statului palestinian.

Preşedintele Abbas a deplâns “uciderea civililor de ambele părţi” şi a cerut “eliberarea ostaticilor de ambele părţi”.

El şi-a reiterat apelul pentru deschiderea coridoarelor umanitare şi intrarea ajutoarelor în Fâşia Gaza, dar “desigur, Israelul nu a permis acest lucru”.

Summitul este organizat de Egipt în contextul în care Israelul se pregăteşte pentru un asalt terestru în Gaza după atacul surpriză lansat la 7 octombrie de gruparea islamistă palestiniană Hamas asupra sudului Israelului, în care au fost ucişi peste 1.400 de oameni.

Citeşte şi: Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

De atunci, peste 4.100 de palestinieni au murit în contraofensiva lansată de Israel, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, pe fondul unei crize umanitare în creştere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tineri de 14-35 ani se pot răcori la Water Day, în Parcul la Izvor

Tineri de 14-35 ani se pot răcori la Water Day, în Parcul la Izvor Tineri cu vârsta cuprinsă între 14-35 ani sunt invitați să se...

Primăria Chișinău anunță lucrări de reabilitare a carosabilului în mai multe sectoare ale Capitalei

Primăria Chișinău anunță lucrări de reabilitare a carosabilului în mai multe sectoare ale Capitalei Primăria municipiului Chișinău informează despre lucrările de reabilitare a carosabilului în...

Duminică, 30 iunie începe Festivalul românesc de animație pentru copii

Duminică, 30 iunie începe Festivalul românesc de animație pentru copii Parcul „Alunelulˮ va găzdui, în perioada 30 iunie-7 iulie, Festivalul românesc de animație pentru copii....

Recoltarea grâului este în toi pe câmpurile din Moldova

Recoltarea grâului este în toi pe câmpurile din Moldova Este în toi secerișul. Vremea mai caldă din acest an a făcut ca recoltarea grâului și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.