X

Preşedintele Autorităţii palestiniene: Nu vom pleca, vom rămâne pe pământul nostru

Preşedintele Autorităţii palestiniene, Mahmoud Abbas, a declarat sâmbătă că palestinienii nu vor pleca, ci vor rămâne pe pământul lor, în discursul său de deschidere a Summitului pentru Pace din capitala Egiptului, Cairo, transmit Reuters şi EFE.

“Nu vom pleca niciodată, nu vom părăsi niciodată pământurile noastre (…) Şi vom rezista până la capăt”, a transmis Abbas în discursul său.

Citeşte şi: Ion Ceban conduce în sondajele pentru Primăria Capitalei

Abbas a insistat că Autoritatea Naţională Palestiniană pe care o prezidează este “singura entitate” care îi reprezintă pe palestinieni şi că singura soluţie pentru regiune este crearea a două state în vechea Palestină, cu Ierusalimul de Est drept capitală a statului palestinian.

Preşedintele Abbas a deplâns “uciderea civililor de ambele părţi” şi a cerut “eliberarea ostaticilor de ambele părţi”.

El şi-a reiterat apelul pentru deschiderea coridoarelor umanitare şi intrarea ajutoarelor în Fâşia Gaza, dar “desigur, Israelul nu a permis acest lucru”.

Summitul este organizat de Egipt în contextul în care Israelul se pregăteşte pentru un asalt terestru în Gaza după atacul surpriză lansat la 7 octombrie de gruparea islamistă palestiniană Hamas asupra sudului Israelului, în care au fost ucişi peste 1.400 de oameni.

Citeşte şi: Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

De atunci, peste 4.100 de palestinieni au murit în contraofensiva lansată de Israel, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, pe fondul unei crize umanitare în creştere.

Tags: hamasierusalimul de estisraelMahmoud AbbasPalestina
Categorii: ExterneȘtirile zilei