X

Preşedintele Biden numeşte India un ‘partener indispensabil’ la cea de-a 75-a aniversare a independenţei acesteia

Preşedintele Joe Biden a felicitat duminică India pentru 75 de ani de independenţă şi a spus că Statele Unite şi India sunt “parteneri indispensabili” care vor continua să lucreze împreună pentru a aborda provocările globale în anii următori, informează Reuters, potrivit agerpres.

India va marca luni 75 de ani de independenţă, sărbătorind sfârşitul dominaţiei coloniale britanice în 1947.

Citeşte şi: DEZASTRU în capitala Armeniei (VIDEO)! 20 de oameni sunt daţi DISPĂRUŢI după explozia din inima Erevanului – Black News

“Statele Unite se alătură poporului Indiei pentru a-i onora călătoria democratică, ghidată de mesajul durabil al adevărului şi non-violenţei al lui Mahatma Gandhi”, a spus preşedintele Biden într-un comunicat, referindu-se la liderul mişcării de independenţă a Indiei.

“India şi Statele Unite sunt parteneri indispensabili, iar Parteneriatul Strategic SUA-India se bazează pe angajamentul nostru comun faţă de statul de drept şi promovarea libertăţii şi a demnităţii umane”, a spus Joe Biden.

Citeşte şi: Zece avioane ale oligarhilor ruşi sunt BLOCATE în Germania – Black News

Preşedintele Biden a mai spus că graţie comunităţii indiano-americane, Statele Unite sunt o naţiune mai inovatoare, mai incluzivă şi mai puternică. 

Tags: IndiaJoe BidenMahatma GandhiSUA
Categorii: Știrile zilei