X

Preşedintele Boliviei a fost operat pentru eliminarea unei tumori

Preşedintele bolivian Evo Morales a fost supus unei operaţii pentru înlăturarea unei ‘mici tumori’ care a fost detectată în timpul unei verificări de rutină, a scris el miercuri într-o postare pe Twitter, potrivit Reuters, transmite agerpres.

În vârstă de 58 de ani, Morales, care este la putere din 2006 şi şi-a anunţat intenţia controversată de a candida pentru al patrulea mandat anul viitor, a postat o fotografie în timp ce este controlat de medici pe un pat de spital şi a scris că se simte “foarte bine, 100%” şi că va fi externat joi.

Citeşte şi: Lech Walesa se alătură protestatarilor din Polonia

“Sunt recunoscător pentru solidaritatea voastră, pentru rugăciunile şi binecuvântările voastre”, a scris el.

“Într-un control de rutină, doctorii au găsit o mică tumoare care a fost eliminată cu succes printr-o operaţie de urgenţă, dar de risc scăzut”, a adăugat Morales.

Biroul de presă al preşedinţiei a precizat că Morales a fost tratat într-o clinică privată în oraşul La Paz.

Citeşte şi: La fiecare trei zile, un militant al drepturilor omului este asasinat în Columbia

Agenţia naţională de presă ABI a relatat că Morales, care “face sport cu regularitate şi lucrează în mod normal la birou de la cinci dimineaţa până la miezul nopţii”, nu a oferit detalii despre locul în care a fost identificată tumoarea sau despre operaţie.

Morales, for cultivator de coca şi primul preşedinte indigen, a mai fost operat în trecut în Cuba pentru a elimina o tumoare benignă la gât şi în Bolivia pentru accidentări la genunchi din cauza fotbalului. 

Tags: boliviaEvo MoralesLa Paz
Categorii: Știrile zilei