Preşedintele Boliviei primeşte undă verde pentru a candida la al patrulea mandat

Publicat:

Un tribunal bolivian a dat marţi ”undă verde” unei noi candidaturi a preşedintelui Evo Morales pentru un patrulea mandat, în pofida protestelor opoziţiei, care consideră neconstituţională această candidatură, relatează miercuri AFP, potrivit agerpres.

Tribunalul Suprem Electoral (TSE) a aprobat autorizarea a opt candidaturi pentru alegeri primare în ianuarie, printre care cele ale tandemului Evo Morales-Alvaro Garcia, potrivit deciziei justiţiei, detaliată într-un comunicat de presă.


Citeşte şi: Trump îl ironizează pe Macron pentru că a cedat în faţa ‘vestelor galbene’

Decizia tribunalului survine într-un moment în care candidatura lui Morales se confruntă cu o opoziţie crescândă, ilustrată prin marşuri de protest şi un apel la grevă naţională joia viitoare.

Trei marşuri de protest sunt în curs de desfăşurare către capitala La Paz şi protestatarii vor sosi joi la sediul guvernului în scopul de a se uni pentru o grevă naţională.

Opoziţia cere respectarea Constituţiei şi a ”suveranităţii poporului bolivian, care, la referendumul din 21 februarie 2016 a respins realegerea” lui Morales, a explicat pentru AFP Eduardo Gutierez, unul dintre liderii unui grup plecat din Munţii Anzi şi care parcurge 150 de km pentru a ajunge în capitală.

Citeşte şi: Cutremur extrem de puternic în Noua Caledonie. Autorităţile au evacuat zonele de coastă

Anul trecut, administraţia a respins rezultatul referendumului din 2016 care invalida posibilitatea unei a patra candidaturi a preşedintelui bolivian, în post din 2006.

La sfârşitul lui 2017, Morales a reuşit în cele din urmă să obţină din partea Curţii Constituţionale autorizarea candidaturii sale pentru un nou mandat între 2020 şi 2025, pe motivul că aceasta ţine de dreptul său uman.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.