X

Preşedintele Botswanei, în autoizolare după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19

Preşedintele Botswanei, Mokgweetsi Masisi, a intrat în autoizolare după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19 într-un test de rutină, a anunţat luni un purtător de cuvânt al guvernului acestei ţări africane, informează Reuters, potrivit agerpres

“Preşedintele nu are niciun simptom (de COVID-19) şi va continua să fie monitorizat îndeaproape de medici”, a anunţat secretarul permanent pentru comunicare al guvernului, John-Thomas Dipowe, într-un comunicat..

Citește și : Kuweitienii sunt sfătuiţi să plece imediat din mai multe ţări europene

Vicepreşedintele Slumber Tsogwane îşi va asuma responsabilităţile preşedintelui în perioada în care Masisi va fi în carantină.

Numărul de contaminări cu noul tip de coronavirus a crescut puternic în această ţară din sudul Africii bogată în diamante, ajungând la o medie de 2.500 la fiecare trei zile, de la sub 300 câte se înregistrau înainte de apariţia Omicron.

Cu toate acestea, oficiali din domeniul sanitar susţin că numărul de spitalizări nu a crescut.

Citește și : Polonia a preluat preşedinţia OSCE

Botswana a reuşit să vaccineze cu schemă completă 71% din populaţia sa eligibilă de circa 1,3 milioane de locuitori. Pe 29 decembrie, autorităţile sanitare au anunţat că Botswana va începe administrarea dozelor de rapel, în timp ce vârsta limită pentru vaccinare a fost redusă de la 18 la 12 ani.

Tags: covid-19John-Thomas DipoweMokgweetsi MasisiOmicron
Categorii: Știrile zilei