X

Preşedintele Brazileie a aterizat în China

Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a aterizat miercuri la Shanghai, potrivit imaginilor difuzate de preşedinţia braziliană, pentru o vizită în care urmează să se întâlnească, vineri, cu omologul său Xi Jinping, transmite AFP, potrivit agerpres.

Preşedintele Lula, însoţit de soţia sa Rosangela ‘Janja’ da Silva, a fost întâmpinat la coborârea din avion de viceministrul chinez de externe Xie Feng, potrivit aceleiaşi surse.

Citeşte şi: Treisprezece femei îl acuză pe actorul francez Gerard Depardieu de violenţe sexuale (presă) – Black News

Această vizită oficială la principalul partener comercial al Braziliei, iniţial programată pentru 25-31 martie, a trebuit să fie amânată din cauza pneumoniei de care a suferit Luiz Inacio Lula da Silva, în vârstă de 77 de ani.

“Ne vom consolida relaţia cu China. Îl voi invita pe Xi Jinping în Brazilia, pentru o întâlnire bilaterală, pentru a-i arăta proiectele pentru care dorim să atragem investiţii chineze”, a declarat preşedintele brazilian luni seară, în cadrul emisiunii publice de radio Voz do Brasil.

El nu a precizat când ar dorit ca preşedintele chinez să viziteze Brazilia.

Preşedintele brazilian călătoreşte în fruntea unei delegaţii ce include aproximativ 40 de reprezentanţi politici, inclusiv nouă miniştri, guvernatori de stat şi parlamentari.

Lula urmează să participe joi la Shanghai la învestirea fostei preşedinte de stânga a Braziliei Dilma Rousseff (2011-2016) în fruntea băncii BRICS, un grup de ţări emergente care reuneşte Brazilia, China, India, Rusia şi Africa de Sud.

Citeşte şi: Xi Jinping cere armatei chineze să consolideze pregătirea pentru ‘lupta reală’ – Black News

În timpul întâlnirii sale cu preşedintele Xi Jinping care va avea loc vineri la Beijing, preşedintele Lula va aborda în special conflictul din Ucraina. Cele două ţări, care au în comun faptul că nu au impus sancţiuni Rusiei, speră să poată juca rolul de mediatori.

Aceasta este a patra vizită oficială în China a preşedintelui Lula, care şi-a început al treilea mandat în luna ianuarie.

Tags: BeijingBraziliaChinaLuiz Inacio Lula da SilvaRosangela 'Janja' da SilvaShanghaiXi JinpingXie Feng
Categorii: Știrile zilei