Președintele brazilian Jair Bolsonaro ar putea ieşi din spital duminică

Publicat:

Starea de sănătate a preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro, internat de miercuri la Sao Paulo cu ocluzie intestinală, se îmbunătăţeşte şi ar putea ieşi din spital duminică, a indicat sâmbătă medicul care îl tratează, scrie AFP, potrivit agerpres.

“Prognoza este că duminică urmează să iasă”, a declarat presei Antonio Macedo, chirurgul în fruntea echipei de medici care l-au îngrijit pe preşedintele brazilian la spitalul privat Vila Nova din Sao Paolo.


Citește și : Programul American de imigrare DACA, adoptat în timpul Administrației Obama, invalidat

“Sâmbătă, a avut o dietă pe bază de cremă fără fermentare. Dacă o digeră bine, atunci echipa medicală poate decide ieşirea lui din spital în următoarele zile”, a indicat buletinul de sănătate al lui Jair Bolsonaro, 66 de ani.

“Sunt bine, slavă Domnului”, a declarat Jair Bolsonaro într-o videoconferinţă, spunând că este nerăbdător “să se întoarcă la muncă”.

De când a fost înjunghiat în intestin în septembrie 2018, în plină campanie pentru alegerile prezidenţiale, Jair Bolsonaro a suferit şase operaţii, dintre care cinci la aparatul digestiv.

În cursul nopţii de marţi spre miercuri, el a fost internat de urgenţă la spitalul Forţelor armate din Brasilia din cauza unor violente dureri abdominale şi a unei crize persistente de sughiţ care dura de mai bine de zece zile.

Liderul de extremă dreapta a fost spitalizat într-o unitate de terapie intensivă şi “intubat ca măsură de precauţie”, a declarat la radio unul dintre fiii săi, senatorul Flavio Bolsonaro.

Citește și : Sajid Javid, ministrul britanic al Sănătăţii, infectat cu SARS-CoV-2

Odată diagnosticat cu obstrucţie intestinală, preşedintele brazilian a fost transferat la spitalul privat Vila Nova Star din Sao Paulo.

Noua sa internare intervine într-un context de criză politică şi de erodare a popularităţii sale, pe fondul acuzaţiilor de corupţie în contractele negociate de guvernul său pentru combatarea epidemiei de COVID-19, care a făcut deja aproximativ 540.000 de morţi în Brazilia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Hotărâre a Curții de Justiție a UE privind modificarea actelor de identitate ale persoanelor transgender în România

Hotărâre a Curții de Justiție a UE privind modificarea actelor de identitate ale persoanelor transgender în România Curtea de Justiție a Uniunii Europene a hotărât,...

Ucraina e tot mai deschisă față de ideea cedării unor teritorii Rusiei. Ultima înfrângere de pe front complică și mai mult lucrurile

Ucraina e tot mai deschisă față de ideea cedării unor teritorii Rusiei. Ultima înfrângere de pe front complică și mai mult lucrurile După înfrângerile suferite...

Mai multe târguri locale organizate în Chișinău pentru sprijinirea producătorilor autohtoni

Mai multe târguri locale organizate în Chișinău pentru sprijinirea producătorilor autohtoni Mai multe târguri vor fi organizate în sectoarele Capitalei, anunță Primăria Chișinău, în weekendul...

Gărzile Revoluţionare iraniene ameninţă că vor lovi industria energetică a Israelului dacă va ataca Iranul

Gărzile Revoluţionare iraniene ameninţă că vor lovi industria energetică a Israelului dacă va ataca Iranul Gărzile Revoluţionare iraniene au avertizat vineri că vor lovi industria...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.