X

Președintele brazilian Jair Bolsonaro ar putea ieşi din spital duminică

Starea de sănătate a preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro, internat de miercuri la Sao Paulo cu ocluzie intestinală, se îmbunătăţeşte şi ar putea ieşi din spital duminică, a indicat sâmbătă medicul care îl tratează, scrie AFP, potrivit agerpres.

“Prognoza este că duminică urmează să iasă”, a declarat presei Antonio Macedo, chirurgul în fruntea echipei de medici care l-au îngrijit pe preşedintele brazilian la spitalul privat Vila Nova din Sao Paolo.

Citește și : Programul American de imigrare DACA, adoptat în timpul Administrației Obama, invalidat

“Sâmbătă, a avut o dietă pe bază de cremă fără fermentare. Dacă o digeră bine, atunci echipa medicală poate decide ieşirea lui din spital în următoarele zile”, a indicat buletinul de sănătate al lui Jair Bolsonaro, 66 de ani.

“Sunt bine, slavă Domnului”, a declarat Jair Bolsonaro într-o videoconferinţă, spunând că este nerăbdător “să se întoarcă la muncă”.

De când a fost înjunghiat în intestin în septembrie 2018, în plină campanie pentru alegerile prezidenţiale, Jair Bolsonaro a suferit şase operaţii, dintre care cinci la aparatul digestiv.

În cursul nopţii de marţi spre miercuri, el a fost internat de urgenţă la spitalul Forţelor armate din Brasilia din cauza unor violente dureri abdominale şi a unei crize persistente de sughiţ care dura de mai bine de zece zile.

Liderul de extremă dreapta a fost spitalizat într-o unitate de terapie intensivă şi “intubat ca măsură de precauţie”, a declarat la radio unul dintre fiii săi, senatorul Flavio Bolsonaro.

Citește și : Sajid Javid, ministrul britanic al Sănătăţii, infectat cu SARS-CoV-2

Odată diagnosticat cu obstrucţie intestinală, preşedintele brazilian a fost transferat la spitalul privat Vila Nova Star din Sao Paulo.

Noua sa internare intervine într-un context de criză politică şi de erodare a popularităţii sale, pe fondul acuzaţiilor de corupţie în contractele negociate de guvernul său pentru combatarea epidemiei de COVID-19, care a făcut deja aproximativ 540.000 de morţi în Brazilia.

Tags: coruptiecovid-19Jair Bolsonarosao paolo
Categorii: Știrile zilei