Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro efectuează o vizită de trei zile în Israel

Publicat:

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro efectuează începând de duminică o vizită de trei zile în Israel, unde urmează să aibă întrevederi în special cu premierul Benjamin Netanyahu, la putere de aproape 13 ani şi care va candida pentru un al cincilea mandat în alegerile legislative prevăzute pentru 9 aprilie, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Bolsonaro a fost primit la sosirea pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv de către premierul israelian, unul dintre puţinii lideri proeminenţi care au efectuat o vizită în Brasilia pentru învestirea preşedintelui de extremă dreapta la începutul lunii ianuarie. Netanyahu a salutat atunci o “nouă frăţie” între cele două ţări.


Citește și : Alegeri locale în Turcia – Partidul lui Erdogan se confruntă cu o situație dificilă

Pentru Netanyahu, vizita oficială a preşedintelui Jair Bolsonaro a survenit la timp, în plină campania electorală pentru alegerile din 9 aprilie, şi se va putea lăuda cu sprijinul preşedintelui celei mai mari puteri din America Latină.

Preşedintele brazilian a declanşat dezbateri aprinse anunţând a doua zi după alegerea sa, la sfârşitul lunii octombrie, intenţia de a transfera ambasada braziliană la Ierusalim.

Pentru Jair Bolsonaro, transferul ambasadei este, de asemenea, o miză politică internă. El mizează pe faptul că poate mulţumi electoratul evanghelic, foarte ataşat de Israel, care a contribuit puternic la victoria sa în alegerile din luna octombrie.

Jair Bolsonaro lăsat să se înţeleagă, joi, că nu va anunţa o decizie cu privire la un transfer al ambasadei Braziliei la Ierusalim, în cursul acestei vizite în Israel, invocând instalarea unei misiuni economice în Oraşul Sfânt.

Citește și : Alegeri prezidențiale în Ucraina într-un climat extrem de tensionat

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.