X

Președintele brazilian Jair Bolsonaro va vizita Pădurea Amazoniană

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, ar putea vizita Pădurea Amazoniană săptămâna aceasta pentru a vedea modul în care autoritățile intervin pentru stingerea incendiilor din această zonă, a afirmat Otavio Rego Barros, purtătorul de cuvânt al Administrației Bolsonaro, potrivt Reuters, scrie mediafax.

Otavio Rego Barros a mai adăugat că Ecuador și Chile au oferit Braziliei mai multe avioane destinate stingerii incendiilor de vegetație.

Citește și : Liderii G7 au făcut apel la respectarea statutului autonomiei Hong Kong-ului

Jair Bolsonaro este vizat de critici internaţionale din cauza incendiilor care afectează Pădurea Amazoniană. Liderul brazilian, considerat un politician populist, este acuzat că a relaxat reglementările, facilitând defrişările.

Numărul incendiilor de vegetație produse în Pădurea Amazoniană din luna ianuarie a ajuns la 74.155. Este vorba despre o creștere de aproape 85% a numărului incendiilor față de anul trecut, a informat recent Institutul Național pentru Cercetarea Mediului din Brazilia (INPE).

Pădurea Amazoniană ocupă 43% din suprafața Americii de Sud și găzduiește aproape trei milioane de indigeni. În Amazonia se găsesc 20% din cantitatea de apă dulce de pe planetă, 34% dintre pădurile virgine și 30 – 50% din fauna și flora lumii. Se întinde pe teritoriile a nouă dintre cele 12 țări din America de Sud, majoritar în Brazilia (67%), Bolivia (11%) şi Peru (13%).

Citește și : Liderii G7 alocă 20 de milioane de dolari pentru salvarea Pădurii Amazoniene

Tags: America de SudChileecuadorincendiiINPEJair BolsonaroOtavio Rego BarrosPădurea Amazoniană
Categorii: Știrile zilei