Preşedintele Bundestagului îl susţine pe Friedrich Merz la conducerea CDU

Publicat:

Preşedintele Bundestagului german şi fost ministru de finanţe, Wolfgang Schaeuble, unul din veteranii Uniunii Creştin-Democrate (CDU), şi-a declarat sprijinul pentru candidatura lui Friedrich Merz la conducerea acestei formaţiuni, transmite miercuri dpa, potrivit agerpres.

‘Ar fi cel mai bine pentru ţară dacă Friedrich Merz ar obţine o majoritate la conferinţa partidului’, a declarat Schaeuble pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), înaintea reuniunii care va începe vineri la Hamburg şi la care 1001 de delegaţi îl vor alege pe succesorul Angelei Merkel la şefia CDU.


Citeşte şi: Trump îl ironizează pe Macron pentru că a cedat în faţa ‘vestelor galbene’

‘Ar face mai uşoară integrarea forţelor politice spre centru şi stabilizarea sistemului nostru’, a afirmat fostul lider al CDU, văzut ca o autoritate morală în partid.

Până la acest interviu, Wolfgang Schaueble păstrase tăcerea în privinţa candidatului său favorit. După ce i-a predat şefia CDU Angelei Merkel în anul 2000, Schaueble a deţinut funcţiile de ministru de interne şi apoi de ministru de finanţe în guvernele conduse de aceasta.

Friedrich Merz, om de afaceri şi avocat, este unul din principalii trei competitori, alături de actualul secretar general al CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, şi de ministrul sănătăţii, Jens Spahn.

Rolul lui Merz la BlackRock, cel mai mare fond de investiţii din lume, a intrat în atenţie după anunţarea candidaturii omului de afaceri, ieşit din viaţa politică în 2009, la conducerea CDU.

Citeşte şi: Cutremur extrem de puternic în Noua Caledonie. Autorităţile au evacuat zonele de coastă

Partidul s-a confruntat recent cu o serie de reculuri electorale puse de mulţi pe seama modului în care şefa guvernului a gestionat criza refugiaţilor în 2015. O parte din membrii partidului ar dori să vadă o îndepărtare clară de era Merkel pentru recâştigarea alegătorilor.

Toţi cei trei principali candidaţi sunt consideraţi mai conservatori decât Angela Merkel, dar Annegret Kramp-Karrenbauer este cea mai apropiată ideologic de cancelar. Ea conduce şi în sondajele de opinie, chiar dacă noul lider al creştin-democraţilor va fi ales de delegaţii la conferinţă, nu prin vot popular.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.