Preşedintele Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA spune că NATO este ‘indispensabilă’

Publicat:

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, Paul Ryan, a spus miercuri că NATO este ‘indispensabilă’, declaraţie care contrabalansează aprecierea preşedintelui american Donald Trump conform căreia Alianţa Nord-Atlantică este o organizaţie ‘desuetă’, relatează dpa, conform agerpres.

”Este importantă astăzi aşa cum a fost întotdeauna”, a declarat Ryan. Camera Reprezentanţilor va adopta în cursul zilei de miercuri o rezoluţie în sprijinul NATO.


Citește și : Macron se va întâlni cu Putin duminică, în marja finalei Cupei Mondiale de Fotbal

Senatul american a adoptat marţi o rezoluţie în favoarea Alianţei Nord-Atlantice. Documentul, având un caracter nonlegislativ, a fost adoptată cu 97 de voturi pentru şi două voturi împotrivă.

”Subscriu opiniei că nu ar trebui să ne criticăm preşedintele atunci când se află în străinătate”, a adăugat Paul Ryan.

Solicitarea liderului de la Casa Albă ca toate ţările membre NATO să-şi respecte angajamentul de a aloca cel puţin 2% din PIB nu este de dată recent şi reprezintă un ecou al apelurilor fostului preşedinte Barack Obama şi secretarului general al NATO.

Cele 29 de ţări membre NATO s-au angajat să aloce cel puţin 2% din PIB pentru cheltuielile lor de apărare, obiectiv având ca termen anul 2024. Până în prezent, patru state (Grecia, Estonia, Marea Britanie şi SUA) au atins acest nivel, iar alte patru – Lituania, Letonia, Polonia şi România – vor ajunge la el până la sfârşitul anului, a declarat marţi secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Citește și : Macron le-a adresat un apel liderilor NATO ‘să nu fragilizeze Alianţa’

Acest dezechilibru îl nemulţumeşte pe Donald Trump, care consideră anormal ca Germania, prima economie europeană, să aloce apărării numai 1,24% din PIB.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 19 iulie 2024

Horoscop 19 iulie 2024  Nativii din zodia Taur află veşti importante, în timp ce Peştii îşi găsesc liniştea, potrivit stiripesurse. Horoscop 19 iulie 2024 pentru...

VIDEO – Un cântec al lui Missy Elliott a fost trimis pe Venus de NASA

VIDEO - Un cântec al lui Missy Elliott a fost trimis pe Venus de NASA Un cântec al lui Missy Elliott a călătorit în spaţiu....

Serialele ‘Shogun’ şi ‘The Bear’ au primit cele mai multe nominalizări la premiile Emmy

Serialele 'Shogun' şi 'The Bear' au primit cele mai multe nominalizări la premiile Emmy Drama istorică ''Shogun'', o frescă epică a luptelor pentru putere în...

Armuriera filmului ‘Rust’ contestă condamnarea după anularea procesului lui Alec Baldwin

Armuriera filmului 'Rust' contestă condamnarea după anularea procesului lui Alec Baldwin La doar patru zile de la anularea spectaculoasă a procesului lui Alec Baldwin pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.