Președintele Credit Suisse ŞI-A DAT DEMISIA după ce a încălcat restricţiile anti-Covid-19

Publicat:

Acțiunile băncii elvețiene Credit Suisse s-au prăbuşit luni, după ce președintele său, António Horta-Osório, a demisionat în urma unei anchete interne asupra comportamentului său personal, inclusiv a încălcării regulilor Covid-19, transmite SWI.

Acțiunile băncii au scăzut cu aproximativ 1,6% la începutul după-amiezii, după vestea că Horta-Osório și-a dat demisia în urma unei investigații comandate de consiliu.


Citeşte şi: GE suspendă regulile privind vaccinul și testarea anti-Covid după înfrângerea lui Biden la Curtea Supremă – Black News

„Regret că o serie de acțiuni personale au dus la dificultăți pentru bancă și mi-au compromis capacitatea de a reprezenta banca pe plan intern și extern”, a spus Horta-Osório într-un comunicat al Credit Suisse.

„Prin urmare, cred că demisia mea este în interesul băncii și al părților interesate în acest moment crucial”, a spus el.

În decembrie, Reuters informa despre cum o anchetă preliminară internă a băncii a constatat că bancherul în vârstă de 57 de ani a participat la finala de tenis de la Wimbledon din Londra, în iulie, fără a respecta regulile de carantină ale Marii Britanii.

Bancherul portughez a fost forțat să-și ceară scuze în aceeași lună, după ce se pare că a încălcat regulile elvețiene Covid-19 în noiembrie, părăsind țara mai devreme decât perioada de carantină de zece zile permisă.

Financial Times a raportat luni că ancheta, care a fost finalizată săptămâna trecută, a citat și un incident în care Horta-Osório a folosit avionul privat al băncii pentru o vacanță personală în Maldive.

Regres

Plecarea bruscă este o lovitură pentru Credit Suisse și vine la mai puțin de un an după ce bancherul portughez a fost angajat pentru a ajuta la resetarea strategiei, după ce scandalurile care au implicat compania britanică de finanțare a lanțului de aprovizionare Greensill Capital și firma de investiții prăbușită Archegos au afectat reputația băncii pentru managementul riscului și a ridicat semne de întrebre cu privire la conducerea sa.

Toate aceste elemente combinate au declanșat pierderi de mai multe miliarde de dolari și concedieri de la banca numărul doi din Elveția, iar Horta-Osório a dezvăluit o nouă strategie în noiembrie pentru a-și controla bancherii de investiții și pentru a reduce o cultură liberă. Banca elvețiană încă încearcă să-şi spele imaginea pătată în 2020 din cauza unui scandal de spionaj, unde CEO-ul de atunci, Tidjane Thiam, a fost în prim-plan.

Citeşte şi: Biserica Luterană din Finlanda va trebui să-şi ceară scuze poporului sami – Black News

Noul președinte, Axel Lehmann, un cetățean elvețian care a petrecut peste 10 ani la rivalul UBS și aproape două decenii la Zurich Insurance Group, a declarat că Credit Suisse va păstra revizuirea sa strategică, în ciuda ieșirii din scenă a lui Horta-Osório.

„Am stabilit calea corectă cu noua strategie și vom continua să integrăm o cultură a riscului mai puternică în cadrul companiei. Prin executarea planului nostru strategic în timp util și disciplinat, fără distragere a atenției, sunt convins că Credit Suisse va demonstra puterea reînnoită și concentrarea asupra afacerii necesare pentru a genera valoare durabilă pentru toate părțile interesate”, a spus Lehmann.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Barcelona va majora taxa pentru pasagerii navelor de croazieră care fac escală în oraş

Barcelona va majora taxa pentru pasagerii navelor de croazieră care fac escală în oraş Barcelona va majora taxa plătită de pasagerii navelor de croazieră care...

Zelenski, schimbare de ton în privința planului de pace: ‘Nu totul depinde de noi’

Zelenski, schimbare de ton în privința planului de pace: 'Nu totul depinde de noi' La doi ani și jumătate de la declanșarea războiului, cuvântul „negociere”...

Trump: Ce am făcut pentru democrație? Am luat un glonț pentru democrație

Trump: Ce am făcut pentru democrație? Am luat un glonț pentru democrație „Ce am făcut pentru democrație? Am luat un glonț pentru democrație”, le-a spus...

Ideea înlocuirii lui Biden începe să prindă contur: cum s-ar desfășura procesul schimbării candidatului în cursa electorala

Ideea înlocuirii lui Biden începe să prindă contur: cum s-ar desfășura procesul schimbării candidatului în cursa electorala înlocuirii lui Joe Biden cu un alt candidat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.