Preşedintele Curţii de Conturi din Grecia va forma un guvern interimar şi va organiza noi alegeri

Publicat:

Preşedintele Curţii de Conturi elene, Ioannis Sarmas, va fi mandatat miercuri să formeze un guvern ce va avea drept obiectiv organizarea unui al doilea scrutin înainte de sfârşitul lui iunie, a anunţat Preşedinţia Greciei, informează AFP, potrivit agerpres.

“Preşedinta Katerina Sakellaropoulou îl va primi (…) pe Ioannis Sarmas pentru a-l mandata cu formarea unui guvern şi cu organizarea de alegeri” legislative, în conformitate cu Constituţia, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.


Citeşte şi: Şoferul care a forţat intrarea în Casa Albă a fost inculpat (VIDEO) – Black News

Acest înalt magistrat de 66 de ani urmează să formeze un guvern interimar pentru a gestiona viitorul scrutin, ce va avea loc cel mai probabil pe 25 iunie.

Acest anunţ prezidenţial intervine la trei zile după alegerile legislative care au avut loc duminică în Grecia şi victoria zdrobitoare a partidului Noua Democraţie, partid de dreapta condus de prim-ministrul aflat la sfârşit de mandat Kyriakos Mitsotakis, care a obţinut 40% dintre sufragii, însă nu şi majoritatea absolută în parlament, contrar a ceea el dorea.

La o zi după aceste alegeri, Kyriakos Mitsotakis a refuzat mandatul preşedintei Katerina Sakellaropoulou în vederea formării unui guvern de coaliţie.

El şi-a exprimat intenţia de a obţine convocarea unui nou scrutin, “poate pe 25 iunie”, pentru a beneficia de o nouă lege electorală, ce oferă un bonus de până la 50 de mandate de deputat partidului clasat pe primul loc.

Citește și: Cel mai bogat om al lumii a pierdut 11 miliarde de dolari într-o singură zi – Black News

Alexis Tsipras, liderul principalului partid de opoziţie de stânga, Syriza, care a obţinut doar 20% din voturi, a refuzat de asemenea să încerce formarea unei coaliţii.

Tsipras, care a fost la rândul său prim-ministru în trecut, a promis că “va purta această nouă bătălie” pentru a împiedica formarea unui guvern de dreapta “atotputernic (…), ceea ce este rău pentru democraţie şi pentru ţară”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini Italia a simplificat condiţiile de intrare în ţară şi a redus obstacolele birocratice pentru muncitorii străini, în...

Zeci de paramedici şi pompieri ucişi în Liban în bombardamentele israeliene din ultimele zile

Zeci de paramedici şi pompieri ucişi în Liban în bombardamentele israeliene din ultimele zile Peste 40 de paramedici şi pompieri au fost ucişi în...

Străinii fug din Liban pe măsură ce ofensiva israeliană se intensifică

Străinii fug din Liban pe măsură ce ofensiva israeliană se intensifică Cetăţenii străini din Europa, Asia şi Orientul Mijlociu - inclusiv români - au început...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.