Preşedintele demis al Sudanului, inculpat pentru ‘incitare şi participare la uciderea unor manifestanţi’

Publicat:

Preşedintele sudanez demis Omar al-Bashir a fost inculpat pentru ”moartea unor manifestanţi” în timpul protestelor împotriva regimului său, a indicat luni procurorul general sudanez, citat de AFP, potrivit agerpres.

”Omar al-Bashir şi alţii au fost inculpaţi pentru incitare şi participare la uciderea unor manifestanţi”, potrivit unui comunicat al procurorului.


Citește și : Serie de explozii în estul Afganistanului – Cel puţin trei morţi şi 20 de răniţi

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al protestatarilor a anunţat că generalii sudanezi şi reprezentanţii contestării populare au ajuns luni la un acord privind un nou ”Consiliu suveran” care va înlocui Consiliul militar, aflat în prezent la putere.

Consiliul militar şi reprezentanţii mişcării de contestare din Sudan au reluat luni discuţiile cruciale pentru transferul de putere către o autoritate civilă, cerută ce către manifestanţii care participă de săptămâni de zile la un protest de tip sit-in la Khartoum.

Cele două părţi au opinii divergente îndeosebi în ce priveşte componenţa unui organism destinat să înlocuiască Consiliul militar, care a preluat puterea după înlăturarea lui al-Bashir pe 11 aprilie.

Citește și : Qatarul distribuie bani pentru familiile defavorizate din Fâşia Gaza

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România CCR a transmis sâmbătă seară un comunicat de presă în care a precizat că a respins...

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă Comisia Electorală Centrală informează că începând cu 7 octombrie 2024, pot fi...

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa Rușii au lansat noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa în noaptea de sâmbătă spre duminică....

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco: „Istoria cu impunerea plății poliței de asigurare medicală este un fals și o sperietoare pentru a distruge încrederea oamenilor”

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco: „Istoria cu impunerea plății poliței de asigurare medicală este un fals și o sperietoare pentru a distruge încrederea oamenilor” Ministrul Sănătății,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.