Preşedintele Dumei de Stat spune că Navalnîi lucrează pentru serviciile secrete străine: ‘Putin I-A SALVAT viaţa!’

Publicat:

Preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, l-a acuzat joi pe opozantul Aleksei Navalnîi că lucrează pentru servicii secrete occidentale şi a afirmat că preşedintele rus Vladimir Putin “i-a salvat acestuia viaţa” şi nu a orchestrat otrăvirea lui, informează AFP, potrivit agerpres.

“Navalnîi nu are nicio ruşine, este un scelerat. Putin i-a salvat viaţa”, a subliniat într-un comunicat Viaceslav Volodin, după ce opozantul l-a acuzat pe preşedintele rus că s-ar afla în spatele otrăvirii sale.”Este clar că Navalnîi lucrează pentru serviciile speciale şi pentru autorităţile unor ţări occidentale”, a adăugat oficialul rus.


Citeşte şi: Navalnîi îl face vinovat pe Putin pentru otrăvirea sa

Volodin nu a precizat în ce fel i-a salvat preşedintele rus viaţa lui Navalnîi.

La sfârşitul lui august, lui Aleksei Navalnîi i s-a făcut foarte rău în timp ce se întorcea cu o cursă aviatică din Siberia la Moscova şi a fost internat de urgenţă în oraşul siberian Omsk. Medicii de acolo au declarat că nu au găsit urme de otrăvire a lui Navalnîi, evocând în schimb posibile cauze medicale naturale. După câteva zile, după dispute aprinse între familia lui şi personalul medical din Omsk, Navalnîi a fost transferat în Germania, unde au fost descoperite urme de agent neurotoxic în corpul său.

Kremlinul a declarat că nu a avut niciun rol în transferul medical al opozantului la Berlin, însă mai multe mass-media ruse au afirmat că acest transfer a fost posibil doar printr-o intervenţie din partea preşedinţiei ruse.

Citeşte şi: Situaţia din Mediterana Orientală se află în centrul summitului UE de la Bruxelles

Potrivit unor laboratoare medicale din Germania, Franţa şi Suedia, Navalnîi a fost otrăvit cu agent neurotoxic de tip Noviciok, substanţă dezvoltată în scopuri militare în epoca sovietică.

Occidentul, cu Germania în frunte, i-a cerut Rusiei explicaţii, însă Moscova refuză să le ofere şi afirmă că este ţinta unei campanii antiruseşti şi că nu există niciun element care să demonstreze că a avut loc un act criminal.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 3 august 2024

Horoscop 3 august 2024 Nativii din zodia Gemeni sunt foarte buni comunicatori, în timp ce Racii se simt împliniţi, potrivit stiripesurse. Horoscop 3 august 2024 pentru...

Turcia a blocat accesul la platforma Instagram

Turcia a blocat accesul la platforma Instagram Turcia a blocat accesul la platforma de social media Instagram, a anunțat vineri autoritatea de reglementare în domeniul...

Cineastul Claude Lelouch va primi un premiu pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Veneţia

Cineastul Claude Lelouch va primi un premiu pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Veneţia Cineastul Claude Lelouch, care a realizat „Un homme...

Noile limitări privind grupurile de turişti, salutate în Veneţia

Noile limitări privind grupurile de turişti, salutate în Veneţia Atât veneţienii, cât şi vizitatorii au salutat noile reguli introduse joi în scopul limitării mărimii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.