Preşedintele EAU şi prinţul moştenitor saudit au condus eforturile de eliberare a lui Brittney Griner (comunicat comun)

Publicat:

Preşedintele Emiratelor Arabe Unite şi prinţul moştenitor saudit au condus eforturile de mediere care au avut ca rezultat eliberarea baschetbalistei americane Brittney Griner într-un schimb de deţinuţi cu Rusia, potrivit unui comunicat comun emis joi de cele două state arabe, transmite Reuters, potrivit agerpres.  

Griner a sosit în capitala Emiratelor, Abu Dhabi, la bordul unui avion privat de la Moscova după punerea sa în libertate de către autorităţile ruse, iar cetăţeanul rus Viktor Bout, un fost dealer de arme, a ajuns de la Washington, într-un alt avion privat, după ce a fost eliberat de autorităţile americane, precizează comunicatul.


Citește și : Peste 6.700 de civili au fost ucişi în Ucraina de la începutul invaziei Rusiei (OHCHR)

‘Eforturile reuşite de mediere reflectă legăturile puternice de prietenie pe care cele două ţări le au cu Statele Unite şi cu Rusia, şi rolul important jucat de conducerile celor două ţări frăţeşti în întărirea dialogului între toate părţile’, se spune în comunicatul în limba arabă.

Arabia Saudită obţinuse o victorie diplomatică în septembrie prin medierea care a condus la eliberarea luptătorilor străini capturaţi în Ucraina.

Arabia Saudită şi EAU, aliaţi tradiţionali ai SUA, sunt membri ai alianţei OPEC+ a ţărilor producătoare de petrol, din care face parte şi Rusia, şi au rezistat presiunii occidentale de a ajuta la izolarea Moscovei în urma invaziei ruse în Ucraina.

Citește și : Rusia a desfăşurat sisteme antirachetă mobile pe una din insulele Kurile

Medierea reflectă eforturile de a arăta că legăturile lor cu Rusia sunt şi în beneficiul Washingtonului, care a acuzat producătorii de petrol din Golf că se plasează de partea Rusiei atunci când OPEC+ a convenit în octombrie să reducă producţia, în pofida obiecţiilor Statelor Unite, notează Reuters.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.